reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ANTYKONCEPCJA

reklama
jarrela pisze:
Oj Elvira to ja Ci zazdroszcze ;D U mnie @ od porodu niet (jakieś plamienie miałamw styczniu)... wczoraj miałam jakieś małe plamienie, już myślałam że to w końcu ta @ i że wszystko wróciło do normy - a tu cisza. @ nadal niet, test wyszedł negatywnie... teraz to ja bym chciała żeby w końcu ten mój organizm doszedł no normy :(
A ja Tobie zazdroszcze, dobrze mi jest bez niej. Moze mi sie znowu zatrzymala na nastepne 7 miesiecy albo wiecej :D

Ja pierwszą @ dostałam 7lutego a następna była dopiero 18 maja się naczekała ::) testy to aż 3 ze strachu zrobiłam ;D
Też ciągle myślę nad tą antykoncepcją i jestem w lesie.... nie moge się zdecydować.
Koleżanka która spoooro w ciąży przytyła i miała problem z zrzuceniem kilosów dostała od gina jakieś pigułki które miały pomagać w chudnięciu i schudła. Dość drogie były ale... Ale to też takie.... przecież każdy organizm inaczej reaguje

No właśnie ja też mam ten problem co wy, nie mam jeszcze @ i ciągle się zastanawiam nad testem ale mam trochę stracha jak zrobię i wyjdzie pozytywny a ja przecież miałam cc i jestem chora na rzs. Nie chcę szprycować hormonami dziecka bo i tak przez całą ciążę brałam fenoterol 6x na dobę i pewnie dlatego Weronika nie cierpi leków.

Weronika ma już skonczone 8 miesięcy, a rzs to reumatoidalne zapalenie stawów (dawniej to był gościec przewlwkle postępujący) rodzaj choroby reumatycznej.

ilonak pisze:
Nie chcę szprycować hormonami dziecka bo i tak przez całą ciążę brałam fenoterol 6x na dobę i pewnie dlatego Weronika nie cierpi leków.

To podobnie jak ja, a Oli uwielbia leki, tak więc niechęć Weroniki na pewno nie ma nic wspólnego z fenoterolem ;)

Ilonak jeśli możesz, powiedz jakie leki przyjmujesz na RZS?

ilonak pisze:
Weronika ma już skonczone 8 miesięcy, a rzs to reumatoidalne zapalenie stawów (dawniej to był gościec przewlwkle postępujący) rodzaj choroby reumatycznej.
Dzieki za odpowiedz, ale i tak nie bardzo wiem o co chodzi.

Doxa teraz tylko zwykłe przeciwbólowe i p. zapalne np. apap ,ibuprom, ale wcześniej brałam sulfasalazynę, arechinę itp. a przed samą ciążą już musiałam brać glikokortykosterydy ale na początku pomagały a potem nie i w dodatku jeszcze gorzej się po nich czułam i coraz częściej trzeba je było brać.
Elvira to jest taka choroba starszych ludzi - teoretycznie bo teraz już coraz młodsi ludzie na to chorują. Ja zachorowałam jak miałam 5 lat.

reklama
Do góry