reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ANTYKONCEPCJA

reklama
ja chętnie, ale kilka odstraszaczy: kasa, 99% cukrzyca, która już może pozostać ze mną na wieki i kręgosłup, który kolejnej ciąży może nie przetrzymać :mad: Chciałabym, ale boję się ;)
A tak przyglądając się w rodzince, podoba mi się różnica wieku około 5 lat. A mój siostrzeniec jest starszy prawie 9 lat od braciszka i super się spisuje w roli starszaka.

Tymi no właśnie ja tak patrząc po rodzinie, to nie chciałabym dużej różnicy wieku.. góra do 2 lat.. mój ślubny ma siostrę 7 lat starszą - trudno mówić o układach braterskich czy uczuciach siostrzanych, ona go traktuje nie jak siostra a jak matka ::)

Ja myslalam o dziecku teraz jakos niedawno, ale jak pomysle ile to roboty z jednym to co dopiero z dwoma. Ja jak juz to chce poczekac kilka lat, jak wczesniej nie bedzie ;D :D bo bez gumy jakos przyjemniej ;D

kaszu wielkie gratulacje
moja szwagierka mam dzieci mniej wiecej w tekiej róznycy wieku jak ty - i dzieciaczki po prostu suuuper się dogaduja ( bo ona ma chłopca i dziewczynke), więc troszkę ci zazdroszczę - sama niestety jestem objeta planowaniem rodziny pod wzgledem stażu zawododowego - nastepne dzieciątko nie wczesniej niż za 3 lata :(

reklama
kaszu27 pisze:
przyznam sie szczerze, ze na początku byłam przerażona , ale teraz juz się cieszę - tylko boję sie tej ciąży i mam nadzieje, że bedzie przebiegała spokojniej niż poprzednia!!

spokojnie Kaszu masz wielkie wsparcie na Babyboom.
No a tak poważnie to porób wszystkie potrzebne badania i musisz być dobrej myśli - ale teraz to jeteś już doświadczoną w bojach mamą, świadomą skarbu które noszisz pod sercem, znasz swój organizm, napewno lepiej zniesiesz tę ciąże. A po za tym słyszałam że organizm kobiety dobrze znosi taki ciąże po ok roku od poprzedniej bo jest przyzwyczajony do ciązy ;) troszkę zagmatwałam ;)

Do góry