reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ANTYKONCEPCJA

reklama
ja chętnie, ale kilka odstraszaczy: kasa, 99% cukrzyca, która już może pozostać ze mną na wieki i kręgosłup, który kolejnej ciąży może nie przetrzymać :mad: Chciałabym, ale boję się ;)
A tak przyglądając się w rodzince, podoba mi się różnica wieku około 5 lat. A mój siostrzeniec jest starszy prawie 9 lat od braciszka i super się spisuje w roli starszaka.

Tymi no właśnie ja tak patrząc po rodzinie, to nie chciałabym dużej różnicy wieku.. góra do 2 lat.. mój ślubny ma siostrę 7 lat starszą - trudno mówić o układach braterskich czy uczuciach siostrzanych, ona go traktuje nie jak siostra a jak matka ::)

Ja myslalam o dziecku teraz jakos niedawno, ale jak pomysle ile to roboty z jednym to co dopiero z dwoma. Ja jak juz to chce poczekac kilka lat, jak wczesniej nie bedzie ;D :D bo bez gumy jakos przyjemniej ;D

kaszu wielkie gratulacje
moja szwagierka mam dzieci mniej wiecej w tekiej róznycy wieku jak ty - i dzieciaczki po prostu suuuper się dogaduja ( bo ona ma chłopca i dziewczynke), więc troszkę ci zazdroszczę - sama niestety jestem objeta planowaniem rodziny pod wzgledem stażu zawododowego - nastepne dzieciątko nie wczesniej niż za 3 lata :(

reklama
kaszu27 pisze:
przyznam sie szczerze, ze na początku byłam przerażona , ale teraz juz się cieszę - tylko boję sie tej ciąży i mam nadzieje, że bedzie przebiegała spokojniej niż poprzednia!!

spokojnie Kaszu masz wielkie wsparcie na Babyboom.
No a tak poważnie to porób wszystkie potrzebne badania i musisz być dobrej myśli - ale teraz to jeteś już doświadczoną w bojach mamą, świadomą skarbu które noszisz pod sercem, znasz swój organizm, napewno lepiej zniesiesz tę ciąże. A po za tym słyszałam że organizm kobiety dobrze znosi taki ciąże po ok roku od poprzedniej bo jest przyzwyczajony do ciązy ;) troszkę zagmatwałam ;)

Do góry