Dziewczyny we wtorek idę na wizytę do gina i zastanawiam się nad antykoncepcją. Nie bardzo chcę brać minitabletkę bo jakoś jej nie ufam (to branie o określonej godzinie, działanie najlepsze 4 godziny po tabletce ) zastanawiałam się nad spiralką ale to jednak spory wydatek i na razie nie mogę sobie na to pozwolić i chciałabym zdecydować się na ten zastrzyk antykoncepcyjny. Ktoś tu chyba wspominał, że stosował te zastrzyki, czy to normalnie ginekolog daje receptę i wykupuje się w aptece jakąś ampułkę?
reklama
klariss1
Błażej & Kacper Team ;D
Freiya o zastrzyku pisała izi, z tego co pamiętam.
Mnie ostatnio tez po głowie chodzi sprawa antykoncepcji...w nastepnym tygodniu pójde do gina i musze podjąć do tego czasu decyzję...nie wiem co mi poleci. Narazie karmię piersią i mam zamiar robić to jeszcze kilka miesięcy, więc pewnie zaproponuje mi Azalię. Jednak chyba nie chcę tego, bo po pierwszej ciąży tez je zażywałam i nie były dla mnie korzystne ;( Wolałabym spiralę od razu założyc, ale zalezy czy będzie dla mnie odpowiednia...
Mnie ostatnio tez po głowie chodzi sprawa antykoncepcji...w nastepnym tygodniu pójde do gina i musze podjąć do tego czasu decyzję...nie wiem co mi poleci. Narazie karmię piersią i mam zamiar robić to jeszcze kilka miesięcy, więc pewnie zaproponuje mi Azalię. Jednak chyba nie chcę tego, bo po pierwszej ciąży tez je zażywałam i nie były dla mnie korzystne ;( Wolałabym spiralę od razu założyc, ale zalezy czy będzie dla mnie odpowiednia...
A ja dziś po wizycie u gin i za 2 m-ce zakładam spiralę a teraz to tylko prezerwatywa mi zostaje bo ja po cholestazie nie mogę brać tabletek niestety już nigdy!!!! i umówiłam się na początek kwietna jak dostanę okresu oczywiście bo podobno w czasie miesiączkoi najlepiej się ją zakłada zobaczymy tylko to narazie mi zostało czekać
Ja pisalam o zastrzyku,bo bralam i na mnie dzialal bo nie zaszlam w ciaze i tez sie po nim normalnie czulam...
Teraz jednak chce spirale...koszt co prawda mega bo ok 600 zł ale na kupe czasu spokoj..
A u Was jak kosztuje ???
Troche sie boje ale co tam mam nadzieje ze sie przyjmie i ic nie bedzie bolec
Miala ktoras z Was ta spirale??
Slycszalam ze sa dwie,jedna co masz normalnie okres,a druga ze nie masz??
Teraz jednak chce spirale...koszt co prawda mega bo ok 600 zł ale na kupe czasu spokoj..
A u Was jak kosztuje ???
Troche sie boje ale co tam mam nadzieje ze sie przyjmie i ic nie bedzie bolec
Miala ktoras z Was ta spirale??
Slycszalam ze sa dwie,jedna co masz normalnie okres,a druga ze nie masz??
kota-behemota
Q & H team
ja tez w poniedzialek ide na wizyte i zobacze co mi gin zaproponuje. zawsze lykalam pigulki, ale teraz mysle o zastrzyku. zobzczymy co lekarz mi doradzi.
xxasienkaxx2
MamusiaMichasia:*
ja też wolałabym zastrzyk...zobaczymy co gin doradzi...w spirale ani ciut nie wierze raz że słono kosztują dwa jak już wam wspominałam znam kobiete która przy spirali zaszła w ciąże i urodziła bliźniaki!!!
reklama
kota-behemota
Q & H team
no i gin zaproponował mi spiralkę albo pigułki Azalia, a że jeszcze planuję dziecko, zdecydowałam się na pigułki, mam nadzieję, że ominą mnie wszelkie skutki uboczne.