reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ANKIETA - W którym cyklu udało się zajść w ciążę?

W którym cyklu udało się zajść w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    3 050
reklama
Za pierwszym razem w trzecim, choc w 10 tyg stracilismy dzidzie :(
A teraz za pierwszym razem. Przypuszczam ze z pierwsza dzidzia udalo by sie tez za 1 ale nie znalam dokladnie swoich cyklow. Wczesniej nie planowalismy dziecka. Dopiero w czasie gdy sie zdecydowalismy zaczelam dokladnie poznawac swoj organizm i to co sie z nim dzieje przez te 28 dni. Dlateego gdy zaczelismy sie starac o drugie dziecko udalo sie za pierwszym razem :) teraz jestem 16 tyg i jestem baaaardzo szczesliwa ;)

Udało się w pierwszym od podjęcia starań - dlatego, że w czasie, w którym i tak byśmy się o dziecko nie starali, przeszłam wnikliwą diagnostykę ginekologiczną, dostałam leki na wywołanie owulacji, wyrównałam lekami poziom hormonów i bez przeszkód mogłam starać się o maleństwo :)

zaznaczyłam, że 4-5 ale po laparoskopii i w sumie jakby liczyć leki, które brałam po laparo, ale po nich nie można zajść w ciążę to wyszłoby mi, że w 2 cyklu choć w pierwszym stymulowanym ;-) a przed laparo ponad pół roku starań, więc w sumie trudno to stwierdzić :-D

reklama
Do góry