reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Hej pomożecie z interpretacją wyników? 😊
Kwas foliowy, glukoza okej
Tsh masz za wysokie przy takim wyniku juz wchodzi juz letrox albo eutyrox conajmniej 0.25, bo tsh skacze wiec dziś możesz miec ponad dwa a za dwa tygodnie o wiele więcej.
Ja tak mialam az wkoncu trafiłam na dobrego lekarza i dal mi o. 25 niestety skalala i po dwóch latach mam 0.50 a moj wynik teraz q. 1.90 w październiku kontrola i zobaczymy.
Prolaktyna miescisz sie w normie o ile badanie było do 5 dnia cyklu

ESTRADIOL, LH I FSH TO MUSISZ POWIEDZIEC JAKI DZIEŃ WTEDY SIĘ WYPOWIEM CO MYSLE

reklama
Kwas foliowy, glukoza okej
Tsh masz za wysokie przy takim wyniku juz wchodzi juz letrox albo eutyrox conajmniej 0.25, bo tsh skacze wiec dziś możesz miec ponad dwa a za dwa tygodnie o wiele więcej.
Ja tak mialam az wkoncu trafiłam na dobrego lekarza i dal mi o. 25 niestety skalala i po dwóch latach mam 0.50 a moj wynik teraz q. 1.90 w październiku kontrola i zobaczymy.
Prolaktyna miescisz sie w normie o ile badanie było do 5 dnia cyklu

ESTRADIOL, LH I FSH TO MUSISZ POWIEDZIEC JAKI DZIEŃ WTEDY SIĘ WYPOWIEM CO MYSLE
A mam Hashimoto biorę letrox 50 już ponad rok 🙂

A to widzisz, myślałam ze nie bierzesz nic na tsh
Tak biorę najpierw euthyrox 25 ale źle się po nim czułam a po letroxie już lepiej :) jeszcze biorę kwas foliowy metylowany witd3 4000 jeszcze czekam na jeden wynik 🙂 czyli wszystko jest wporządku? Chciałam zrobić progesteron ale to najlepiej tydzień przed spodziewana @ .
Zastanawiam się gdy miałam owulacje byłam u gin potwierdziła że widać na usg ale nie udało się.

Dziewczyny!!!
Plamienie w 12 dc czy to świadczy ze owulacja będzie czy ze jest jakiś spadek hormonów.
Dodam ze cytologia robiona miesiąc temu i wszystko z moja macica i jajnikami w porządku.
Czy waszym zdaniem badac jakies hormony?

Tak biorę najpierw euthyrox 25 ale źle się po nim czułam a po letroxie już lepiej :) jeszcze biorę kwas foliowy metylowany witd3 4000 jeszcze czekam na jeden wynik 🙂 czyli wszystko jest wporządku? Chciałam zrobić progesteron ale to najlepiej tydzień przed spodziewana @ .
Zastanawiam się gdy miałam owulacje byłam u gin potwierdziła że widać na usg ale nie udało się.
Progesteron najlepiej 7 dni po owulacji właśnie robić. W tym miesiącu tez bede robiła.
U mnie tez widział i nci nie wyszło, ale zapewne przez prolaktyne.

Progesteron najlepiej 7 dni po owulacji właśnie robić. W tym miesiącu tez bede robiła.
U mnie tez widział i nci nie wyszło, ale zapewne przez prolaktyne.
A jak to jest z tą prolaktyną bo ja jestem ciemna jak narazie z tymi badaniami ;) kiedy widać że ona jest za niska i jaki wynik jest najlepszy w jakiej normie :)

reklama
A jak to jest z tą prolaktyną bo ja jestem ciemna jak narazie z tymi badaniami ;) kiedy widać że ona jest za niska i jaki wynik jest najlepszy w jakiej normie :)
Ja miałam wynik za niski 2.0 i nie odczuwałam nic. Jak miałam wysoki to też nie miałam objawów. Więc to u każdej indywidualnie. Ale podwyższony poziom PRL może objawiać się nieregularnymi okresami (ja miałam ale teraz mam PRL w normie i też nieregularne więc u mnie to nie wina była PRL) może wylatywać dziwny "płyn" z piersi brak owulacji. Ale wcale nie musisz mieć tych wszystkich objawów. Ale fakt faktem najlepiej ja trochę obniżyć i sprawdzić PRL po obciążeniu bo na czczo wynik może być wzorowy a po obciążeniu kilku krotnie zawyzona i to się nazywa hiperprolaktynemia. Ja miałam takich bez nadziejnych lekarzy i nadal mam że jak widzą wynik na czczo ok to po obciążeniu już nie robią bo twierdzą że nie ma potrzeby[emoji2356][emoji2368]

Do góry