reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Progesteron tydzień po domniemanej owu.

A wyniki jak na moje oko okay [emoji108]

Zapytałabym endo o to tsh, czy jednak nie powinno być 1-1,5
No niby to najlepszy wynik ale jestem po poronieniu więc hormony się jeszcze ustabilizuja taka mam nadzieję:)
I tak to nie jest jak na mnie zły wynik bywało że miałam ponad 3 :)

reklama
Tak ja bym ją obniżyła. Po obciążeniu to znaczy że dostajesz tabletkę i chyba jak się nie mylę to po 1h sprawdzają prolaktyne i jak jest ileś krotnie podwyższona chyba 6 i więcej to znaczy że masz hiperprolaktynemie.

Spokojnie nie ma głupich pytań. Są głupie odpowiedzi.
Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze jedno badanie ma mi przyjść ale dalej czekam :)

Ok to w dobrym czasie robione. A ile czasu już bierzesz metylowany? Masz jakieś zalecenia czy tak jak ja wolisz na wszelki wypadek brać wszystko co jest lepsze?
Wolę na wszelki wypadek:) pod koniec maja po poronieniu zaczełam brać ;)
Z jednej strony po co coś brać jak nie wiadomo czy się wchłania:)

A wiesz jak obniża się prolaktyne ? Ja mam zasadę na zdrowiu i jedzeniu nie oszczędzam [emoji6]
Prolaktyne można obniżyć lekami. Np bromergon lub distinex. Dostinex jest droższy a za bromergon płaciłam na R 3 z groszami w Pl. Brałam pierwsze 2 tyg pół tabletki na wieczór później 3 miesiące po 1 tabletce na wieczór i jak już miałam przestać zażywać to 2 tygodnie znowu pół tabletki i odstawiłam żeby organizm szoku z odstawienia nie dostał.

Prolaktyne można obniżyć lekami. Np bromergon lub distinex. Dostinex jest droższy a za bromergon płaciłam na R 3 z groszami w Pl. Brałam pierwsze 2 tyg pół tabletki na wieczór później 3 miesiące po 1 tabletce na wieczór i jak już miałam przestać zażywać to 2 tygodnie znowu pół tabletki i odstawiłam żeby organizm szoku z odstawienia nie dostał.
A rozumiem skontaktuje się ze swoją dr i zapytam się jej co będziemy robić dalej :) A przyszły mi wyniki .

Załączniki

• Screenshot_20200714-223937_Chrome.jpg
    Screenshot_20200714-223937_Chrome.jpg
    138,9 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry