reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Progesteron tydzień po domniemanej owu.

A wyniki jak na moje oko okay [emoji108]

Zapytałabym endo o to tsh, czy jednak nie powinno być 1-1,5
No niby to najlepszy wynik ale jestem po poronieniu więc hormony się jeszcze ustabilizuja taka mam nadzieję:)
I tak to nie jest jak na mnie zły wynik bywało że miałam ponad 3 :)

reklama
Tak ja bym ją obniżyła. Po obciążeniu to znaczy że dostajesz tabletkę i chyba jak się nie mylę to po 1h sprawdzają prolaktyne i jak jest ileś krotnie podwyższona chyba 6 i więcej to znaczy że masz hiperprolaktynemie.

Spokojnie nie ma głupich pytań. Są głupie odpowiedzi.
Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze jedno badanie ma mi przyjść ale dalej czekam :)

Ok to w dobrym czasie robione. A ile czasu już bierzesz metylowany? Masz jakieś zalecenia czy tak jak ja wolisz na wszelki wypadek brać wszystko co jest lepsze?
Wolę na wszelki wypadek:) pod koniec maja po poronieniu zaczełam brać ;)
Z jednej strony po co coś brać jak nie wiadomo czy się wchłania:)

A wiesz jak obniża się prolaktyne ? Ja mam zasadę na zdrowiu i jedzeniu nie oszczędzam [emoji6]
Prolaktyne można obniżyć lekami. Np bromergon lub distinex. Dostinex jest droższy a za bromergon płaciłam na R 3 z groszami w Pl. Brałam pierwsze 2 tyg pół tabletki na wieczór później 3 miesiące po 1 tabletce na wieczór i jak już miałam przestać zażywać to 2 tygodnie znowu pół tabletki i odstawiłam żeby organizm szoku z odstawienia nie dostał.

Prolaktyne można obniżyć lekami. Np bromergon lub distinex. Dostinex jest droższy a za bromergon płaciłam na R 3 z groszami w Pl. Brałam pierwsze 2 tyg pół tabletki na wieczór później 3 miesiące po 1 tabletce na wieczór i jak już miałam przestać zażywać to 2 tygodnie znowu pół tabletki i odstawiłam żeby organizm szoku z odstawienia nie dostał.
A rozumiem skontaktuje się ze swoją dr i zapytam się jej co będziemy robić dalej :) A przyszły mi wyniki .

Załączniki

• Screenshot_20200714-223937_Chrome.jpg
    Screenshot_20200714-223937_Chrome.jpg
    138,9 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Do góry