rossig
Fanka BB :)
Dam znać. Mi też tak wmawiali, że to na pewno wada genetyczna i po co w tym grzebać. Że 90% tak jest.Jestem bardzo ciekawa czy ci coś wyjdzie
Daj znać koniecznie
Ja niestety nie sprawdziłam bo wmówiono mi ze to się często zdarza ,ze zarodek miał wadę genetyczna i organizm go sam odrzucił
A u mnie tez po serduszku obumarł
To się przekonam! Przynajmniej nie będę musiała myśleć non stop: a może to była wina wysokiego tsh, a może toksoplazmozy, a może moja. Dlaczego itp. Jeśli nic nie znajdą w genetyce zarodka to zaczynam grzebać w swojej.
Nie przeżyje tego drugi raz.
Ale do badań genetycznych nie jest potrzebny zarodek, wręcz w laboratorium gdzie robiłam nie przyjmują zarodków czy płodu już w całości i jest informacja że.jakbym przysłała cały to jestem zobowiązana go odebrać. Do badania wystarcza kosmki kosmowki, fragmenty łożyska czy pępowiny
Ja tak samo jak Ty gdybym miała zabieg od razu to bym nie gdybała i nie zrobiła tych badań. Ale, że jestem 3 dzień szpitalu to zdążyłam przekopać internety wzdluż i wszerz.Aż tak sie nie orientuje co jakiej ilości jest na danym etapie ciąży, ale chyba z tego co pamiętam straciliśmy maluszki w podobnym tygodniu 8 ? Więc pewnie dało się zabezpieczyć, ale wiadomo o tym się nie myśli, pewnie jakbym miała odrazu zabieg to może i i bym nie robiła tych genetycznych, ale że w szpitalu byłam 3 dni zanim się za mnie wzięli to dotarłam na koniec internetów
Takie coś znalazłam :
Wynika z tego, że badania DNA da się zrobić nawet w 4-5 tyg. Tylko nikt się wiadomo tego nie podejmuje bo to jest biochem.
Zdążyłam też już rozmawiać z konsultantem firmy, która przeprowadza testy DNA. Powiedzieli, że wystarczy fragment kosmowki nawet. Powiedzieli, że DNA dziecka jest w kosmowce, w kosmykach kosmowki i naprawdę potrzebne jest mało materiału do badań. Dodatkowo pobierają w tym pakiecie DNA matki, żeby wykluczyć możliwość pomyłki i potwierdzić, że to było DNA płodu.
W razie niepowodzenia nie płaci się pełnej kwoty za badania czy nie płaci wcale. Coś tam mówił, ale mnie to nie interesowało i nie pamiętam.
Dostałam swojego opiekuna.