reklama
karina1988
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, wychodze prosto od lekarza pisze od razu do Was ja juz po owulacji, byly piekne dwa pecherzyki po Aromku, jeden uwolniony, czekamy moze cos sie zadzieje chociaz watpie...piekne endo, generalnie na plus... Nastepna wizyta w trakcie @ (brrrr juz mi zle jak o tym mysle ), w celu zobaczenia czy drugi pecherzyk sie wchonal (chyba tak zrozumialam ). Jezeli w tym cyklu sie nie uda, czeka mnie laparoskopia dostalam juz nawet skiwrowanie, czy jest tutaj ktos kto mial wykonywany ten zabieg i moze podzielic sie ze mna spostrzezeniami jak to wyglada?
Wesoła_Aga
Hej dziewczyny, wychodze prosto od lekarza pisze od razu do Was ja juz po owulacji, byly piekne dwa pecherzyki po Aromku, jeden uwolniony, czekamy moze cos sie zadzieje chociaz watpie...piekne endo, generalnie na plus... Nastepna wizyta w trakcie @ (brrrr juz mi zle jak o tym mysle ), w celu zobaczenia czy drugi pecherzyk sie wchonal (chyba tak zrozumialam ). Jezeli w tym cyklu sie nie uda, czeka mnie laparoskopia ☹☹☹☹ dostalam juz nawet skiwrowanie, czy jest tutaj ktos kto mial wykonywany ten zabieg i moze podzielic sie ze mna spostrzezeniami jak to wyglada?
Ja miałam laparoskopię do oceny drożności jajowodów.
Nie ma się czym stresować. To szybko trwa i dają Ci albo leki przeciwbólowe albo znieczulenie także luzik Tego samego dnia wychodzisz. Badanie robisz po okresie przed owu także trzeba się wstrzelić w termin i tak się zapisać w szpitalu (bo to jest na zapisy)
Będzie dobrze. Wszystko trwa może 15 min luuuuz !
karina1988
Jestem przerazona, dopiero co mialam usuwanego polipa, wiec mam zle wspomnienia (jak bede miec to robione to w tym samym szpitalu)Ja miałam laparoskopię do oceny drożności jajowodów.
Nie ma się czym stresować. To szybko trwa i dają Ci albo leki przeciwbólowe albo znieczulenie także luzik Tego samego dnia wychodzisz. Badanie robisz po okresie przed owu także trzeba się wstrzelić w termin i tak się zapisać w szpitalu (bo to jest na zapisy)
Będzie dobrze. Wszystko trwa może 15 min luuuuz !
Chyba do tego masa badan jest potrzebna? Gin cos o tym wspominal ale generalnie ma mnie bardziej uswiadomic po kolejnej wizycie...
A jak wyglada samo badanie? Jakie mialas wyniki? I co w przypadku gdy jajowody sa niedrozne???
Wesoła_Aga
Jestem przerazona, dopiero co mialam usuwanego polipa, wiec mam zle wspomnienia (jak bede miec to robione to w tym samym szpitalu) ☹
Chyba do tego masa badan jest potrzebna? Gin cos o tym wspominal ale generalnie ma mnie bardziej uswiadomic po kolejnej wizycie...
A jak wyglada samo badanie? Jakie mialas wyniki? I co w przypadku gdy jajowody sa niedrozne???
Nie bój się kochana. Wszystko napewno pójdzie dobrze. A do szpitala możesz wybrać sie dowolnego - tylko muszą mieć oddział położniczy
Ja nie robiłam ŻADNYCH BADAŃ. Wystawił mi ginekolog tylko skierowanie i poszłam się zapisać - tyle. Tydzień wcześniej wymagali bym brała antybiotyk a i musiałam mieć ważną cytologię.
U mnie badanie wygladało tak, że położyli mnie na stole do RTG i kazali rozkraczyć nóżki, włożyli tam narzędzia a potem podali kontrast. Patrzyli jak przepływa ten kontrast. No i wyszło że jeden jajowód mam niedrożny przez stan zapalany przebyty a potem jeszcze przez cp.
Nic się nie dało zrobić z tą niedrożnością u mnie - czasem udaje się, że kontrast odblokuje ten jajowód - nie jest to wtedy przyjemne ale trzeba przetrwać - ból zęba gorszy
Jeżeli masz jakąś zmianę i chcą Ci ją usunąć laparoskopowo to wtedy robią Ci 3 otworki nieduże pod znieczuleniem ogólnym - dwa na linii majtek jedno w pępku i tam to usuwają. MI tak usuneli cp.
karina1988
Hmmm.... Musze zajrzec w zapuski od dr ale wydaje mi sie ze ja mam chyba ze 4 badania... Ale gin mowil o tej laparo w celu wyklyczenia endometriozy to moze dlatego... Jestem w takim szkoku ze polowy z tego co mowil nie pamietam.....Nie bój się kochana. Wszystko napewno pójdzie dobrze. A do szpitala możesz wybrać sie dowolnego - tylko muszą mieć oddział położniczy
Ja nie robiłam ŻADNYCH BADAŃ. Wystawił mi ginekolog tylko skierowanie i poszłam się zapisać - tyle. Tydzień wcześniej wymagali bym brała antybiotyk a i musiałam mieć ważną cytologię.
U mnie badanie wygladało tak, że położyli mnie na stole do RTG i kazali rozkraczyć nóżki, włożyli tam narzędzia a potem podali kontrast. Patrzyli jak przepływa ten kontrast. No i wyszło że jeden jajowód mam niedrożny przez stan zapalany przebyty a potem jeszcze przez cp.
Nic się nie dało zrobić z tą niedrożnością u mnie - czasem udaje się, że kontrast odblokuje ten jajowód - nie jest to wtedy przyjemne ale trzeba przetrwać - ból zęba gorszy
Jeżeli masz jakąś zmianę i chcą Ci ją usunąć laparoskopowo to wtedy robią Ci 3 otworki nieduże pod znieczuleniem ogólnym - dwa na linii majtek jedno w pępku i tam to usuwają. MI tak usuneli cp.
A do szpitala ide tam gdzie przyjmune moj dr...
King@
Aż tak sie nie orientuje co jakiej ilości jest na danym etapie ciąży, ale chyba z tego co pamiętam straciliśmy maluszki w podobnym tygodniu 8 ? Więc pewnie dało się zabezpieczyć, ale wiadomo o tym się nie myśli, pewnie jakbym miała odrazu zabieg to może i i bym nie robiła tych genetycznych, ale że w szpitalu byłam 3 dni zanim się za mnie wzięli to dotarłam na koniec internetówAaa ok, ale jak ciąża młoda to nie było ani łożyska ani pępowiny a kosmki kosmówki nieliczne więc nie wiem czy to by wystarczyło do badań, może i tak
Blaankaa
Kochana trzymaj się! [emoji873] ale nowy cykl to nowe starania ! [emoji123]
Hej. Cały czas jestem i podczytuje. Dziś u mnie 35 dc przy cyklach 31-33. Miałam już nadzieję.. Bo i morele i maaca i wiesiolek i seksy wtedy kiedy trzeba... I co. Znów. @. Jak poszłam do WC w pracy i to zobaczyłam... Zamarłam... Ryczę jak bóbr.. Dobre że jestem sama..[emoji22] Nie mogę się opanować.. Wytrzalam tule dni. A dziś wszystko pękło.[emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]
Moja ciąża była 6+2
Aż tak sie nie orientuje co jakiej ilości jest na danym etapie ciąży, ale chyba z tego co pamiętam straciliśmy maluszki w podobnym tygodniu 8 ? Więc pewnie dało się zabezpieczyć, ale wiadomo o tym się nie myśli, pewnie jakbym miała odrazu zabieg to może i i bym nie robiła tych genetycznych, ale że w szpitalu byłam 3 dni zanim się za mnie wzięli to dotarłam na koniec internetów
reklama
Maxi89
Tulę Cię mocno... ja w takich chwilach idę do sklepu i wychodzę z reklamówką słodyczy - wiem niezdrowo, ale skoro pomagaHej. Cały czas jestem i podczytuje. Dziś u mnie 35 dc przy cyklach 31-33. Miałam już nadzieję.. Bo i morele i maaca i wiesiolek i seksy wtedy kiedy trzeba... I co. Znów. @. Jak poszłam do WC w pracy i to zobaczyłam... Zamarłam... Ryczę jak bóbr.. Dobre że jestem sama.. Nie mogę się opanować.. Wytrzalam tule dni. A dziś wszystko pękło.
Podziel się: