reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Hey dziewczyny jestem tu swiezakiem 10tc chętnie się do was przyłączę. To moja pierwsza prawidłowa ciąża czytam i szukam wszystkiego by porównać i dowiedzieć się czy tym razem wszystko toczy się dobrze. [emoji177]
Witaj, jak się czujesz? Na kiedy termin porodu?

reklama
Hej dziewczyny, byłam na usg. Nie wiem co o tym myśleć 😥 powiedziała, że pęcherzyk ciążowy jest za mały na swój wiek. Ma 1,21 cm. Według aplikacji dziś 6+1
jest zarodek 2,9 mm. Serduszko bije 111/min. Nie puściła mi do słuchania tylko liczyła, widziałam jak faluje.
Jednak ciąża jakby jest młodsza o 2 tyg - usg pokazuje 4+2
Nie mogłam później zajść o 2 tyg bo tydzień temu na usg usłyszałam, że ciąża jest o 3 dni starsza. Poza tym robiłam betę 28 dc i już była pozytywna więc nie mogłam mieć wtedy owulacji.
Dodatkowo mam krwiaka większego dwa razy od pęcherzyka ciążowego - ma 8 na 5 i obok jakieś jeszcze mniejsze...
W razie krwawienia mam jechać na izbę przyjęć... Powiedziała, że ciąża wysokiego ryzyka, mam tylko leżeć. Karty ciąży nie założyła. Kontrola za 2 tyg. Dołożyła luteine i teraz mam 3 x1 duphaston, 2x1 luteina 😑
Miałam wrażenie, że mnie nastawia, że nic z tego nie będzie 😭
Martwię się strasznie, to będą najdłuższe 2 tygodnie 🙄
Różowa strzałka wskazująca to krwiak. Te duże coś na 5 cm to nawet już nie wiem z tego wszystkiego co to było 🙄
Zobacz załącznik 1121974Zobacz załącznik 1121975Zobacz załącznik 1121976Zobacz załącznik 1121977

Kochana jest zarodek i jest bijące serduszko! To już bardzo dobrze rokuje - zarodek się rozwija! 😍Być może Twoje wcześniejsze krwawienie było spowodowane właśnie pęknięciem jeszcze innego krwiaka.. pamiętam, że czytałam wpisy dziewczyn które miały krwiaki zaraz obok pęcherzyka i urodziły zdrowe maluszki, to chyba niestety dosyć częsta przypadłość 😞 A jak Pani doktor skomentowała wielkosc pecherzyka ciazowego? Powiedziała co może być przyczyną tego, ze jest za mały? Wydaje mi się, ze ten wiek ciąży 4+2 wynika z tego, ze wielkosc Twojego pecherzyka ciazowego moze odpowiadać właśnie 4+2, jednak na pewno jesteś sporo dalej, bo na początku 4 tygodnia nie ma szans na zobaczenia zarodka i do tego z bijacym serduszkiem - najczęściej nie ma wtedy nawet jeszcze widocznego pecherzyka żółtkowego, a u Ciebie już prawie 3 mm zarodek! Jeżeli doktorka kazała Ci leżeć, to szykuj sobie wygodny kącik, odpalaj Netflixa, dobra książkę i staraj się maksymalnie zrelaksować! Pamiętaj, ze Twoj stres i nerwy mogą tylko zaszkodzić maluszkowi, a on ewidentnie potrzebuje teraz najbardziej Twojego spokoju.. zapomnij na razie o sprzątaniu, o gwałtownych ruchach i skup się na sobie.. wierzę, ze wszystko bedzie u Ciebie dobrze, a do kolejnej wizyty grzecznie wypoczywaj, niech maleństwo rośnie! 🧡

Dokładnie, w 4+2 nie biło by serduszko. Poza tym według OM mam 6+1, według pęcherzyka ciążowego 5+6, a według zarodka 4+2
Pecherzyk ciążowy jest za mały. Nic tam nie gra [emoji26]
Dodatkowo nie może być ciąża młodsza o 2 tyg. Znaczy niby może. Ale ja mam cykle regularne 27-29 dni. Owu była ponoć 15 dc.
28 dc beta pozytywna. Czyli jakby ciąża była 2 tygodnie młodsza to miałabym owulacje w terminie kiedy już miałam betę pozytywna [emoji849]
Mi się wydaje, że możesz mieć kilka dni młodszą ciążę a zarodek może się wolniej rozwijać ale to nie znaczy, że coś jest źle. Dużo dziewczyn na tym etapie nawet zarodka jeszcze nie widziały. A u Ciebie jest i [emoji3590]. Odpoczywaj, leż i myśl pozytywnie. Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze [emoji8][emoji8][emoji8]

Kochana jest zarodek i jest bijące serduszko! To już bardzo dobrze rokuje - zarodek się rozwija! 😍Być może Twoje wcześniejsze krwawienie było spowodowane właśnie pęknięciem jeszcze innego krwiaka.. pamiętam, że czytałam wpisy dziewczyn które miały krwiaki zaraz obok pęcherzyka i urodziły zdrowe maluszki, to chyba niestety dosyć częsta przypadłość 😞 A jak Pani doktor skomentowała wielkosc pecherzyka ciazowego? Powiedziała co może być przyczyną tego, ze jest za mały? Wydaje mi się, ze ten wiek ciąży 4+2 wynika z tego, ze wielkosc Twojego pecherzyka ciazowego moze odpowiadać właśnie 4+2, jednak na pewno jesteś sporo dalej, bo na początku 4 tygodnia nie ma szans na zobaczenia zarodka i do tego z bijacym serduszkiem - najczęściej nie ma wtedy nawet jeszcze widocznego pecherzyka żółtkowego, a u Ciebie już prawie 3 mm zarodek! Jeżeli doktorka kazała Ci leżeć, to szykuj sobie wygodny kącik, odpalaj Netflixa, dobra książkę i staraj się maksymalnie zrelaksować! Pamiętaj, ze Twoj stres i nerwy mogą tylko zaszkodzić maluszkowi, a on ewidentnie potrzebuje teraz najbardziej Twojego spokoju.. zapomnij na razie o sprzątaniu, o gwałtownych ruchach i skup się na sobie.. wierzę, ze wszystko bedzie u Ciebie dobrze, a do kolejnej wizyty grzecznie wypoczywaj, niech maleństwo rośnie! 🧡
No w sumie to skomentowała, że pęcherzyk jest za mały. Ciąża jakby młodsza o 2 tyg. Ale nie mówiła czemu tak jest. Tylko, że mogę poronić.
Tak na moje oko to pęcherzyk za wolno rośnie i to jest niepokojące. Nawet jakby ciąża była młodsza to nie było by serduszka i nie było by różnicy między zarodkiem i pęcherzykiem ciążowym 1,5 tygodnia.
Nie chce się stresować, spróbuję o tym nie myśleć 🙄 A myślicie, że powinnam umówić jeszcze jakiegoś lekarza szybciej czy leżeć i czekać cierpliwie?
Mam wizytę u innego lekarza w Luxmedzie 1 czerwca. A u tej lekarki mam być za 2 tygodnie czyli 2 czerwca. To teraz nie wiem co robić 🤔 czy iść dzień po dniu za 2 tygodnie, czy przesunąć Luxmed na za tydzień czy umówić jeszcze innego lekarza (koleżanka wygania mnie na konsultacje do jakiegoś tam docecta, który jest ordynatorem szpitala).
Czy leżeć i nie myśleć o tym i nie kombinować ?

Mi się wydaje, że możesz mieć kilka dni młodszą ciążę a zarodek może się wolniej rozwijać ale to nie znaczy, że coś jest źle. Dużo dziewczyn na tym etapie nawet zarodka jeszcze nie widziały. A u Ciebie jest i [emoji3590]. Odpoczywaj, leż i myśl pozytywnie. Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze [emoji8][emoji8][emoji8]
Ok, dziękuję ☺️❤️

Hej Dziewczyny, u mnie też porażka. Nie ma serduszka. 8+5. Mam skierowanie do szpitala.
O nie! 😭 Aga a było w ogóle wcześniej serduszko chociaż przez chwilę na wcześniejszej wizycie?
Koniecznie to skonsultuj z innym lekarzem bo czasami mają słaby sprzęt i nic nie widać.

reklama
Do góry