reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Kurcze ja mam 8, od stycznia biore prenatal uno, wiec zakladam, ze przed jego braniem homocysteina mogła być wyższa. Będę szła do nowego endokrynologa to może coś mi podpowie w tym temacie
Jeżeli się nie mylę to prenatal uno ma dwie formy kwasu foliowego, dla niektórych takie „mieszanki” również nie służą, np. mi 🙁

reklama
Jeżeli się nie mylę to prenatal uno ma dwie formy kwasu foliowego, dla niektórych takie „mieszanki” również nie służą, np. mi 🙁
Czyli prenatal uno gorszy niz pregna star?
Jak ktoś ma tarczyce.
Na ostatniej wizycie u gin mówiłam ze zaczęłam brac te tab i mówi ze okej, ze nic nie szkodzi

Czyli prenatal uno gorszy niz pregna star?
Jak ktoś ma tarczyce.
Na ostatniej wizycie u gin mówiłam ze zaczęłam brac te tab i mówi ze okej, ze nic nie szkodzi
Pregna również ma dwie formy i tak jak pisałam ja po nich magazynowalam bardzo kwas foliowy w organizmie. Teraz biorę tylko formę zmetylowaną. Uważam, że należy słuchać swojego lekarza, jeżeli ma się do niego zaufanie 😀

Cześć kochane. U mnie zaczyna się plamienie. Wiec to okres. Tazke w tym cyklu również się nie udało.

Chociaż jak narazie jest dla mnie łaskawy. Paracetamol wzięłam i w ogóle nie czuje ze mam. Krew różowa piękna wręcz. Jak się nie rozkręci mi do niedzieli to zrobię test.

I Bede próbować w kolejnym.

Ostatnia edycja:
A jak poznać ze akurat te tabletki nam nie służą?
Ja brałam cały czas pregne i tam są dwie formy kwasu foliowego. Przy panelu trombofilii u mnie wyszła mutacja hetero i lekarz zlecił homocysteine i poziom kwasu foliowego zbadać. Homocysteina wyszła w normie, ale kwas foliowy bardzo przekroczony co zostało zdiagnozowane w tej sposób, że mój organizm nie wchłania kwasu foliowego zwykłego i nie wydala go w odpowiedniej ilości tylko magazynuje.
W teorii nadwyżka kwasu foliowego jest przez nas wydalana - u mnie tak nie było I niestety mój organizm go magazynować , co jest niebezpieczne. W związku z tym mam przyjmować same zmetylowane formy. Konsultowałam to jeszcze z endokrynologiem i również to samo zalecił.
Ale wiesz, ciężko jest powiedzieć jak jest u Ciebie, bo bardzo prawdopodobne jest to, że dla Ciebie mieszanka dwóch form (pregna, prenatal) jest idealna, także najlepiej słuchać swojego lekarza.

12dpo i mam skurcze podbrzusza normalnie... I mnie plecy na dole bolą.. Ciężko mi się schylić bo tak boli.. Od tygodnia czuję się jak na @ a tu jeszcze 5dni... Test negatywny.. Znowu lipa..

reklama
Dziewczyny jak sądzicie, ile dni po pojawieniu się płodnego sluzu może pojawić się owu?
Mam od rana tak piękny jak białko jaja, aż w szoku jestem 😳 dzisuaj 7dc 🙊

Do góry