reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Kurcze ja mam 8, od stycznia biore prenatal uno, wiec zakladam, ze przed jego braniem homocysteina mogła być wyższa. Będę szła do nowego endokrynologa to może coś mi podpowie w tym temacie
Jeżeli się nie mylę to prenatal uno ma dwie formy kwasu foliowego, dla niektórych takie „mieszanki” również nie służą, np. mi 🙁

reklama
Jeżeli się nie mylę to prenatal uno ma dwie formy kwasu foliowego, dla niektórych takie „mieszanki” również nie służą, np. mi 🙁
Czyli prenatal uno gorszy niz pregna star?
Jak ktoś ma tarczyce.
Na ostatniej wizycie u gin mówiłam ze zaczęłam brac te tab i mówi ze okej, ze nic nie szkodzi

Czyli prenatal uno gorszy niz pregna star?
Jak ktoś ma tarczyce.
Na ostatniej wizycie u gin mówiłam ze zaczęłam brac te tab i mówi ze okej, ze nic nie szkodzi
Pregna również ma dwie formy i tak jak pisałam ja po nich magazynowalam bardzo kwas foliowy w organizmie. Teraz biorę tylko formę zmetylowaną. Uważam, że należy słuchać swojego lekarza, jeżeli ma się do niego zaufanie 😀

Cześć kochane. U mnie zaczyna się plamienie. Wiec to okres. Tazke w tym cyklu również się nie udało.

Chociaż jak narazie jest dla mnie łaskawy. Paracetamol wzięłam i w ogóle nie czuje ze mam. Krew różowa piękna wręcz. Jak się nie rozkręci mi do niedzieli to zrobię test.

I Bede próbować w kolejnym.

Ostatnia edycja:
A jak poznać ze akurat te tabletki nam nie służą?
Ja brałam cały czas pregne i tam są dwie formy kwasu foliowego. Przy panelu trombofilii u mnie wyszła mutacja hetero i lekarz zlecił homocysteine i poziom kwasu foliowego zbadać. Homocysteina wyszła w normie, ale kwas foliowy bardzo przekroczony co zostało zdiagnozowane w tej sposób, że mój organizm nie wchłania kwasu foliowego zwykłego i nie wydala go w odpowiedniej ilości tylko magazynuje.
W teorii nadwyżka kwasu foliowego jest przez nas wydalana - u mnie tak nie było I niestety mój organizm go magazynować , co jest niebezpieczne. W związku z tym mam przyjmować same zmetylowane formy. Konsultowałam to jeszcze z endokrynologiem i również to samo zalecił.
Ale wiesz, ciężko jest powiedzieć jak jest u Ciebie, bo bardzo prawdopodobne jest to, że dla Ciebie mieszanka dwóch form (pregna, prenatal) jest idealna, także najlepiej słuchać swojego lekarza.

12dpo i mam skurcze podbrzusza normalnie... I mnie plecy na dole bolą.. Ciężko mi się schylić bo tak boli.. Od tygodnia czuję się jak na @ a tu jeszcze 5dni... Test negatywny.. Znowu lipa..

reklama
Dziewczyny jak sądzicie, ile dni po pojawieniu się płodnego sluzu może pojawić się owu?
Mam od rana tak piękny jak białko jaja, aż w szoku jestem 😳 dzisuaj 7dc 🙊

Do góry