reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

reklama
Hej, coś Ty. Dziś nie zrobiłam.
Alw wczoraj robiłam o 20 i byla jedna. Nawet cienia drugiej. Więc pewnie nici z tego. Jak do piątku nie przyjdzie to zrobię wtedy kolejny... Ale znajac życie zjawi się
Nie łudze sie.. Zapewne gdybym byla to wczoraj by wyszło cos.
Niekoniecznie, bądź dobrej myśli 😊😊😊 ja zamówiłam sobie na ten cykl na próbe dwa testy z krwi z allegro, zobaczymy jak się sprawują. Swoją drogą byłam wczoraj i gin, 26dc wszystko ok. Jest płyn czyli jajeczka popękaly i kazał mi się z mężem jesxze przez kolejne dwa dni przytulać. Zdziwiło mnie to trochę bo owu była w 13 dc, więc myślałam że już po dniach płodnych.

Niekoniecznie, bądź dobrej myśli 😊😊😊 ja zamówiłam sobie na ten cykl na próbe dwa testy z krwi z allegro, zobaczymy jak się sprawują. Swoją drogą byłam wczoraj i gin, 26dc wszystko ok. Jest płyn czyli jajeczka popękaly i kazał mi się z mężem jesxze przez kolejne dwa dni przytulać. Zdziwiło mnie to trochę bo owu była w 13 dc, więc myślałam że już po dniach płodnych.
Nie 26, tylko 16 dc 😁

Hej
Hej dziewczyny, co tam u was?

Ja byłam dziś u immunologa/hematologa i jestem bardzo zadowolona z wizyty. Opowiedziałam swoja historie, powedzial, że przyczyną może być krew i zbadamy ją i zobaczymy.

Jak zobaczę pozytywny test ciążowy, mam od razu do niego przyleciec i będziemy działać,zeby następna ciążę utrzymać.

Wyniki badań będą za 3 tygodnie.

W końcu ktoś, kto na poronienie nie rozkłada rąk i mówi "taka natura" tylko każe przyjść i daje po prostu nadzieję [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Hej 😉 grunt to trafić na dobrego lekarza.
Dobrze, że czujesz się 'zaopiekowana'
Oby było dobrze 👍

U mnie 5 dc i czekam bo troszkę jeszcze plamię, suplementuje się i czekam, żeby znowu zbadać proga 20-23dc
Oczywiście staranek nie odpuszczę, może będzie cud i pęknie mi ten pęcherzyk 😎

Gdzieś wcześniej wklejałam mój wynik fsh, lh i estradiol z 3dc i nikt nic nie odpisał, więc podejrzewam, że są ok 😅

Oooo, no to ciekawe. Mi też powiedział kiedy owu będzie mniej więcej. Więc moze sie wstrzeliliśmy.. No ale czas pokaże. Sama właśnie tych testów z krwi jestem ciekawa. Bo ja ogólnie i tak zawsze sikam dużo. Więc te na sikanie to niekoniecznie dla mnie..

Hej

Hej [emoji6] grunt to trafić na dobrego lekarza.
Dobrze, że czujesz się 'zaopiekowana'
Oby było dobrze [emoji106]

U mnie 5 dc i czekam bo troszkę jeszcze plamię, suplementuje się i czekam, żeby znowu zbadać proga 20-23dc
Oczywiście staranek nie odpuszczę, może będzie cud i pęknie mi ten pęcherzyk [emoji41]

Gdzieś wcześniej wklejałam mój wynik fsh, lh i estradiol z 3dc i nikt nic nie odpisał, więc podejrzewam, że są ok [emoji28]
Ja dziś 8 dc, więc blisko siebie jesteśmy. Zaczęłam już robic testy owu, bo poprzedni cykl się poprzestawial i trwał 22 dni. Narazie negatywne...
U mnie hormony były zawsze w porządku, więc nie zagłębiałam się w temat, jakie mają być. W sierpniu dopiero będę miała wizytę w klinice, oni mi też zrobili hormony w 3, 14 I 21 dc, więc dopiero tam dowiem się szczegółów....

Dziewczyny badalyscie fsh, lh i estradiol w 3dc? Podpowiedzcie czy mam je dobre? Niby mieszczę Sue w normach [emoji848]
Zobacz załącznik 1141142
Wyniki są w połowie norm, więc wydaje mi się że okay. A stosunek lh do fsh też maly, to chyba też dobrze [emoji108]

EDIT: znalazłam coś takiego:

Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.
Do stwierdzenia PCOS – tak naprawdę nie można sugerować się tylko i wyłącznie stosunkiem LH:FSH, od tej metody tak naprawdę już się odeszło…jedyną pewna metoda potwierdzenia PCOS jest USG jajników ( dopochwowe ).

U Ciebie stosunek wynosi 1,45, więc jest okay[emoji123][emoji123][emoji123]

Ostatnia edycja:
Hej Ananaski. Witam się w 1 dc, 6 tyg po poronieniu. Dwa tygodnie temu miałam owulacje, cieszę się że pojawiła się sama bez leków chociaż teraz mam rozkminę czemu nie zaszłam w ciążę skoro były seksy no ale widocznie tak miało być. Myślę że od tego cyklu już będziemy się normalnie starać chociaż jeszcze czeka mnie konsultacja z lekarką.
Badania po poronieniu nie wiele mi wyjaśniły więc w sumie przyczyny nie poznałam.

reklama
Hej Ananaski. Witam się w 1 dc, 6 tyg po poronieniu. Dwa tygodnie temu miałam owulacje, cieszę się że pojawiła się sama bez leków chociaż teraz mam rozkminę czemu nie zaszłam w ciążę skoro były seksy no ale widocznie tak miało być. Myślę że od tego cyklu już będziemy się normalnie starać chociaż jeszcze czeka
mnie konsultacja z lekarką.
Badania po poronieniu nie wiele mi wyjaśniły więc w sumie przyczyny nie poznałam.

Hej, ja już po @ niby powinnam mieć owulacje, ale testy jej nie pokazują, także robię dalej może cos wyjdzie na dniach. Lekarz kazał czekać 2 cykle i się starać, ale chyba jednak zadziałamy już po tym pierwszym :) Aga skoro nic w badaniach nie wyszło to w sumie dobrze, przynajmniej masz pewność chociaż w tej części badań ze nie to było przyczyną, robiłaś trombofilie?

Do góry