reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Rozumiem Cię, bo na tym etapie, w którym jesteś Ty też miałam różne myśli. Przez te doświadczenia bardzo przewartościowały mi się poglądy życiowe. Aktualnie jestem w 29tc., myślę, że tą ciążę będę miała rozwiązaną wcześniej ze względu na cukrzycę ciazową. I szczerze, chciałabym mieć to już za sobą.
Rozumiem , żeby już zobaczyć swoje maleństwo 😉

reklama
Wyniki wyglądają bardzo dobrze , jedynie nt trochę podwyższone i ta fala wsteczna. Ale kość nosowa obecna i inne rzeczy wporzadku , stawialabym na jakąś lekka wadę serca niz trisomie 21 . Mam nadzieję że wynik będzie prawidłowy . Trzymam kciuki 🙂

Wyniki wyglądają bardzo dobrze , jedynie nt trochę podwyższone i ta fala wsteczna. Ale kość nosowa obecna i inne rzeczy wporzadku , stawialabym na jakąś lekka wadę serca niz trisomie 21 . Mam nadzieję że wynik będzie prawidłowy . Trzymam kciuki 🙂
Pocieszylas mnie , na innej grupie na FB , to mnie tak jedna dziewczyna nastraszyła , żebym się odrazu zastanawiala nad tym co zrobię później i że wyniki są fatalne i nie wróży nic dobrego .

Pocieszylas mnie , na innej grupie na FB , to mnie tak jedna dziewczyna nastraszyła , żebym się azu zastanawiala nad tym co zrobię później i że wyniki są fatalne i nie wróży nic dobrego .
Mam córkę z trisomia 21 . Też miałam ryzyko 1:4. ale u mnie napraWde było wszystko źle w wynikach .Może tamta dziewczyna wypowiedziała się a nie miała zielonego pojęcia na ten temat . Nie mówię też że diagnoza która podejrzewają nie może się potwierdzić ale na to chwilę patrząc na wyniki nie wygląda na to żeby było właśnie aż tak źle

Mam córkę z trisomia 21 . Też miałam ryzyko 1:4. ale u mnie napraWde było wszystko źle w wynikach .Może tamta dziewczyna wypowiedziała się a nie miała zielonego pojęcia na ten temat . Nie mówię też że diagnoza która podejrzewają nie może się potwierdzić ale na to chwilę patrząc na wyniki nie wygląda na to żeby było właśnie aż tak źle
Lekarza , bardziej zaniepokoiło to serduszko w badaniu . I ta fala wsteczna . Mam nadzieję że , się wszystko wyjaśni po amnio z mikromacierzami.

Są przypadki, gdzie USG wychodzi idealnie, a mimo to jest wada. Dlatego trzeba zbadać.

Nigdzie nie napisałam żeby nie badała . I dopisałam że diagnoza która podejrzewają może się potwierdzić ,ale jest duża szansa że tak nie będzie . Po co od razu nastawiać się że będzie źle .
Ja na nic nie nastawiam, po prostu przy takim ryzyku też nie pisałabym o szansach. Bardziej o wsparciu.

reklama
Ja na nic nie nastawiam, po prostu przy takim ryzyku też nie pisałabym o szansach. Bardziej o wsparciu.
Mi mówili lekarze że jakby USG nie odchodzilo bardzo od normy to jest szansa na zdrowe dziecko ale licząc że mam charakterystyczne cechy na USG to w moim przypadku nie ma szans. Więc warto jednak mieć nadzieje bo poznałam inną dziewczynę która miała ryzyko identyczne jak ja a w jej przypadku okazało się zdrowe dziecko .

Do góry