Do kiedy masz czas na decyzje?Czyli są lekarze dla których jedynym rozwiązaniem nie jest aminiopunkcja. W którym teraz jesteś tygodniu?
reklama
Kochana jak się czujesz? Miałaś wczoraj aminopunkcje?To jest skorygowane
Nie wiem. Zaczęłam 16 tc i czekam na wyniki Sanco.Do kiedy masz czas na decyzje?
Maarta
Fanka BB :)
Dla pocieszenia napisze o sobie miałam podobne wyniki do Twoich beta ponad 3.5 Mom, pappa ok 0,44 Mom. Ryzyko skorygowane T21 1:66. USG też wyszło mi dobrze, dlatego zdecydowałam się na Nifty, nie robiłam amnio. Nifty wyszło ok, drugie prenatalne i echo serca równiez. Urodziłam córkę bez T21 w 39 tygJa miałam betę 3.7 MoM i pappa 0,56 MoM. Ryzyko t21 1:135. Lekarz ze względu na b.dobre USG zalecil nifty. Wyszło ryzyko niskie. Teraz jestem po drugich prenatalnych i echo serca -wszystko ok. Moja gin powiedziała że mogę spać spokojnie
Jedynie co to u mnie pojawiło się ok 35 tc nadciśnienie (o tym mogła świadczyć ta niska pappa).
Dużo zdrówka życzę
Miałam, czuję się w porządku. Lekarz powiedział żeby funkcjonować normalnie żadnego leżenia itd. Kazał tylko powiązać na siebie przez 30min, ale po amnipunkcji zrobi też dokładne usg i już kilka rzeczy mu się nie podobało…Ale czekamy na wynik….Kochana jak się czujesz? Miałaś wczoraj aminopunkcje?
Nelka85
Miałam 2x amnio robione przez 2 lekarzy i przy obu kazano mi leżeć pierwsza dobę i 10 dni zakaz dźwigania.Miałam, czuję się w porządku. Lekarz powiedział żeby funkcjonować normalnie żadnego leżenia itd. Kazał tylko powiązać na siebie przez 30min, ale po amnipunkcji zrobi też dokładne usg i już kilka rzeczy mu się nie podobało…Ale czekamy na wynik….
A po tygodniu usg czy wszystko ok
Może mi nie kazał ze względu na wady które zobaczył w usg….ogolnie czułam sie dobrze nie miałam żadnych bóli, skurczy itd…sama już nie wiemMiałam 2x amnio robione przez 2 lekarzy i przy obu kazano mi leżeć pierwsza dobę i 10 dni zakaz dźwigania.
A po tygodniu usg czy wszystko ok
arona
U mnie usg bylo idealnie, robilam tylko ze wzgledu na wiek i tez mi nikt Nie kazal lezec. Innym tez tak. Uwazac na siebie i tyle. Trzymam kciuki za wasMoże mi nie kazał ze względu na wady które zobaczył w usg….ogolnie czułam sie dobrze nie miałam żadnych bóli, skurczy itd…sama już nie wiem
Mi tez kazano funkcjonować normalnie? Co masz na myśli pisząc ze ze względu na wady nie kazał Ci leżeć?Może mi nie kazał ze względu na wady które zobaczył w usg….ogolnie czułam sie dobrze nie miałam żadnych bóli, skurczy itd…sama już nie wiem
reklama
Dziś dostałam wiadomość od lekarza że ze względu na dużą ilość DNa w próbce, muszą założyć hodowlę tkankową z płynu owodniowego i to może trwać 2 tygodnieKochana jak się czujesz? Miałaś wczoraj aminopunkcje?