Na wynikach z genetycznego jest trójnaczyniowa, widocznie się przekształciła w dwunaczyniową.Też miałam pępowinę dwunaczyniową. W pierwszej ciąży. Lekarze straszyli hipotrofią i porodem przedwczesnym, ale nic takiego nie było. A na genetycznym nie było widać, że jest dwunaczyniowa?
reklama
Nie mogła się przekształcić. Ale u mnie też nikt nie zauważył na genetycznych, że jest dwunaczyniowa, dopiero na połówkowych lekarz zauważył.Na wynikach z genetycznego jest trójnaczyniowa, widocznie się przekształciła w dwunaczyniową.
Pewnie jest tak jak piszesz, wyniki z wczoraj mówią że jest dwunaczyniowa, przyglądał się jej i dziecku dokładnie. Serce też dokładnie sprawdzał niczego się nie dopatrzył. Muszę teraz pilnować czy mały odpowiednio rośnie.Nie mogła się przekształcić. Ale u mnie też nikt nie zauważył na genetycznych, że jest dwunaczyniowa, dopiero na połówkowych lekarz zauważył.
Madzia08.1978
Fanka BB :)
Dziewczyny u mnie wyszło ryzyko z wieku 1:23 ZD (45 lat jak urodziłam ) nie zdecydowałam się na amniopunkcję ponieważ długo się starałam o ciążę i nie wybaczyłaby sobie gdyby cis się stało. Genetyk mnie nie namawiał od razu powiedział, że to rozumie i to bardzo rzadkie w moim wieku zajść w ciążę. U mnie po usg i pappa te ryzyka bardzo spadły, ale nie były niskie bo było to niemożliwe w moim wieku. Bałam się do samego porodu, na szczęście mam zdrową córeczkę ![Smiling face :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/263a.png)
![Smiling face :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/263a.png)
Mi powiedziano,że przy wysokiej becie testy takie jak Niffty nie będą wiarygodne.A gdzie kupowałaś Nifty, u nas znalazłam po 2400. Chyba się przejadę do Szczecina.
Wspaniale ,że masz zdrową dzidzięDziewczyny u mnie wyszło ryzyko z wieku 1:23 ZD (45 lat jak urodziłam ) nie zdecydowałam się na amniopunkcję ponieważ długo się starałam o ciążę i nie wybaczyłaby sobie gdyby cis się stało. Genetyk mnie nie namawiał od razu powiedział, że to rozumie i to bardzo rzadkie w moim wieku zajść w ciążę. U mnie po usg i pappa te ryzyka bardzo spadły, ale nie były niskie bo było to niemożliwe w moim wieku. Bałam się do samego porodu, na szczęście mam zdrową córeczkę![]()
![Slightly smiling face :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
gratulacje córeczki.Dziewczyny u mnie wyszło ryzyko z wieku 1:23 ZD (45 lat jak urodziłam ) nie zdecydowałam się na amniopunkcję ponieważ długo się starałam o ciążę i nie wybaczyłaby sobie gdyby cis się stało. Genetyk mnie nie namawiał od razu powiedział, że to rozumie i to bardzo rzadkie w moim wieku zajść w ciążę. U mnie po usg i pappa te ryzyka bardzo spadły, ale nie były niskie bo było to niemożliwe w moim wieku. Bałam się do samego porodu, na szczęście mam zdrową córeczkę![]()
Ja mam betę około 0,76 mom. Pappa mi psuje bardzo 0,519 mom. Jakoś jestem pełna nadziei, że dziecko zdrowe. A ta pappa taka niska, bo mam cukrzycę ciażową już prawie od początku ciąży. Mam też nadzieję, że poród przedwczesny mnie ominie, preeklampsja, hipotrofią i inne takie charakterystyczne dla niskiej pappy. Ale nie mogę być pewna o mam wysokie ryzyko porodu przed 34 tcMi powiedziano,że przy wysokiej becie testy takie jak Niffty nie będą wiarygodne.
No to być może w Twoim wypadku takie testy mają sens. Życzę żeby wszystkie nadzieje się spełniły.Ja mam betę około 0,76 mom. Pappa mi psuje bardzo 0,519 mom. Jakoś jestem pełna nadziei, że dziecko zdrowe. A ta pappa taka niska, bo mam cukrzycę ciażową już prawie od początku ciąży. Mam też nadzieję, że poród przedwczesny mnie ominie, preeklampsja, hipotrofią i inne takie charakterystyczne dla niskiej pappy. Ale nie mogę być pewna o mam wysokie ryzyko porodu przed 34 tc
reklama
Evela.6
Fanka BB :)
Mi rowniez proponowano amniopunkcje, ktora spedzala mi sen z powiek i ostatecznie sie nie zdecydowalam. Mam 37 lat , jestem po 5 poronieniach , 3 nieudanych ivf , w 2022 roku urodzilam zdrowego synka z ciazy naturalnej, aktualnie jestem w 26 tc, u coreczki stwierdzono prawostronny luk aorty , poza ta anomalia zadnych odchylow, rozwija sie prawidlowo , nifty wyszly bardzo dobrze. Zalecano mi amnio zeby wykluczyc zespol diGeorge ale strach byl tak ogromny ,ze 'stchorzylam' . Caly czas boje sie o coreczke i modle sie zeby byla zdrowa ale intuicja mi podpowiada ,ze bedzie wszytsko dobrze i tego staram sie trzymac!