Cześć, miałaś skierowanie do poradni genetycznej od ginekologa? Czy skierowanie na amniopunkcję i przy okazji była konsultacja z genetykiem?zawsze możesz poszukać genetyka szybciej. Wszystko zależy od tego, w którym tygodniu jesteś teraz. Amnio można wykonać dopiero od 15tc. Jeżeli jesteś z okolic Warszawy to polecam IMID - konsultacje z genetykiem miałam w ciągu kilku dni, a amnio z mikromacierzami miałam wykonane na NFZ
reklama
Aewea
Fanka BB :)
miałam skierowanie do poradni genetycznej. Umówiłam się w IMID na konsultacje z genetykiem i on już wystawiał skierowanie na amnio i wyznaczał termin.Cześć, miałaś skierowanie do poradni genetycznej od ginekologa? Czy skierowanie na amniopunkcję i przy okazji była konsultacja z genetykiem?
Dziękuję, czy długo czekałaś na termin konsultacji i amnio?miałam skierowanie do poradni genetycznej. Umówiłam się w IMID na konsultacje z genetykiem i on już wystawiał skierowanie na amnio i wyznaczał termin.
Mam beznadziejny wynik pappa i mimo ze wcześniej robiłam nifty, który wyszedł ok rozważam amnio… u mnie zły wynik pappa to wiek (ryzyko według wieku 1:73) i beta hcg 3,2 MoM. 4 lata temu, w poprzedniej ciazy tez miałam wysokie ryzyko ale nie AŻ tak, tez miałam podwyższone beta, syn zdrowy, wtedy nifty mnie uspokoiło, teraz jakoś nie
Aewea
na konsultacje czekałam kilka dni, a amnio w skończonym 16 tyg(mogliśmy zrobić wcześniej, ale wtedy wypadały święta i na spokojnie umówiliśmy tydzień później)Dziękuję, czy długo czekałaś na termin konsultacji i amnio?
Mam beznadziejny wynik pappa i mimo ze wcześniej robiłam nifty, który wyszedł ok rozważam amnio… u mnie zły wynik pappa to wiek (ryzyko według wieku 1:73) i beta hcg 3,2 MoM. 4 lata temu, w poprzedniej ciazy tez miałam wysokie ryzyko ale nie AŻ tak, tez miałam podwyższone beta, syn zdrowy, wtedy nifty mnie uspokoiło, teraz jakoś nie
Dzięki a czy możesz podzielić się nazwiskiem genetyka u którego byłaś?na konsultacje czekałam kilka dni, a amnio w skończonym 16 tyg(mogliśmy zrobić wcześniej, ale wtedy wypadały święta i na spokojnie umówiliśmy tydzień później)
Aewea
miałam konsultacje telefoniczną z genetykiem Pawłem Własienko.Dzięki a czy możesz podzielić się nazwiskiem genetyka u którego byłaś?
Telefoniczna o to fajnie, wcześniejsze wyniki czytałaś w czasie rozmowy czy przesyłałaś wcześniej?miałam konsultacje telefoniczną z genetykiem Pawłem Własienko.
Aewea
tutaj jest instrukcja. https://imid.med.pl/files/imid/Dla ...y w Poradni Genetycznej przed rejestracją.pdfTelefoniczna o to fajnie, wcześniejsze wyniki czytałaś w czasie rozmowy czy przesyłałaś wcześniej?
reklama
A teraz spytam, może ktoś podniesie mnie na duchu swoją odpowiedzią. Czy ktoś z Was przy ryzyku trisomii 21 w pappa 1:6 i dobrym wyniku nifty pro urodził zdrowe dziecko? Miałam pappa nie robić po dobrym wyniku nifty ale lekarz mnie namówił. Liczyłam się z wysokim ryzykiem ale nie aż takim. W poprzedniej ciazy tez miałam wysokie ryzyko ale to było 1:24.
Wiem ze amnio da mi odpowiedzieć jak jest i pewnie ja zrobię, ale zanim poznam wynik minie kilka tygodni…
Wiem ze amnio da mi odpowiedzieć jak jest i pewnie ja zrobię, ale zanim poznam wynik minie kilka tygodni…