reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Nifty to jest tylko statystyka. Nie ma chyba dokładniejszego badania od amnio… Nifty bada krew matki, amnio bada bezpośrednio płyn owodniowy i komórki dziecka

proponuje wizytę u dobrego genetyka, który napewno rozwieje wszelkie wątpliwości i dokładniej odpowie na wszelkie pytania jeżeli chodzi o metody diagnostyki..

Nie! Nify to nadal statystyka (badają twoja krew) jak papa i jest teraz coraz więcej testów fałszywie dodatnich albo fałszywie ujemnych i po co ci to ? 🤷‍♀️dalej stres a Amniopunkcja (bada płyn owodniowy twojego dziecka :) ) daje 100% pewności Czy kariotyp prawidłowy czy nieprawidłowy 🤷‍♀️

Do poradni genetycznej mam dopiero na 20 września
zawsze możesz poszukać genetyka szybciej. Wszystko zależy od tego, w którym tygodniu jesteś teraz. Amnio można wykonać dopiero od 15tc. Jeżeli jesteś z okolic Warszawy to polecam IMID - konsultacje z genetykiem miałam w ciągu kilku dni, a amnio z mikromacierzami miałam wykonane na NFZ ☺️

Spore, to wysokie ryzyko ty masz 155 a niskie ryzyko to np od 1000 do 20000 No to sobie możesz porównać :/
dokładnie wyniki wyższe od 1:300 czyli właśnie tak jak u @Monia199329 są już uznawane za bardzo wysokie ryzyko. Pomiędzy 1:300-1:1000 są uznawane za ryzyko pośrednie, a niższe od 1:1000 niskie. Z wynikiem 1:155 według mnie i raczej większości lekarzy tylko amnio.

reklama
zawsze możesz poszukać genetyka szybciej. Wszystko zależy od tego, w którym tygodniu jesteś teraz. Amnio można wykonać dopiero od 15tc. Jeżeli jesteś z okolic Warszawy to polecam IMID - konsultacje z genetykiem miałam w ciągu kilku dni, a amnio z mikromacierzami miałam wykonane na NFZ ☺️
Dokładnie bardzo dobrze warto ja musiałam zapłacić 1600 za mikromacierze

Do góry