reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Do IMiD nie mogłam się dodzwonić a zależało mi na czasie. Rozumiem, że tez słyszałaś do te opinie o nich. U kogo chciałaś robić w Premium Medical?
to dziwne, bo ja nigdy nie mam problemu się dodzwonić tam. Poradnia genetyczna odbiera zazwyczaj po jednym sygnale.. tutaj są numery. Nie miałam konkretnego lekarza w Premium Medical. Genetyk sam umówiłam mi wizytę.

Załączniki

• IMG_3816.jpeg
    IMG_3816.jpeg
    63,3 KB · Wyświetleń: 63
Ja mam skierowanie na amniopunkcję, nie genetyka. Jak dzwonię do genetyka to każe mi dzwonić do innej poradni a tam nie odbierają. Próbowałam przez centralę ale oni mnie odsyłają pod ten dam numer i koło się zatacza. Już chyba zostanę tu gdzie jestem, bo nie wiem jak szybko mogłabym mieć termin w IMiD a nie zniosę chyba już dłużej tego czekania ☹️

Ja mam skierowanie na amniopunkcję, nie genetyka. Jak dzwonię do genetyka to każe mi dzwonić do innej poradni a tam nie odbierają. Próbowałam przez centralę ale oni mnie odsyłają pod ten dam numer i koło się zatacza. Już chyba zostanę tu gdzie jestem, bo nie wiem jak szybko mogłabym mieć termin w IMiD a nie zniosę chyba już dłużej tego czekania ☹️
ja zadzwoniłam z zapytaniem jak się umówić i na stronie jest instrukcja, tam trzeba wysłać wszystkie dokumenty na maila i ja to zrobiłam, a 3 dni później miałam umówiona konsultacje telefoniczna na której został ustalony termin amniopunkcji. Link do: PILNA INFORMACJA DLA PACJENTEK W CIĄŻY - Zakład Genetyki Medycznej IMiD

Dzięki wielkie za pomoc ale chyba już dla mnie za późno na IMiD i ogarnianie tego przez maila. Zaraz kończę 16 tydzień i tylko to się będzie odwlekać w czasie niestety.

Hej. Ja już po amnio. Miałam 29 maja. Teraz poleguję i czekam na wyniki. Zdecydowałam się na mikromacierze wiec wyniki powinny być za max. 7 dni.
Chciałam Wam podziękować za wsparcie. Szczególnie @Nadziejka1991 z którą pisałam na priv ❤️
Oczywiście dalej się boje czy dziecku jest ok i czy bije mu serduszko bo się naczytałam niepotrzebnie. Byłam wczoraj na usg kontrolnym u mojego giną prowadzącego i mam przyjść jeszcze za tydzień. Nie wiem dlaczego tak panikuję.
Co do oczekiwania na wyniki mam mieszane uczucia. Raz myśle że będzie ok bo przecież USG było ok i test Sanco a raz się martwię bo moje ryzyko jednak spore było i ogromnie wzrosło po teście Pappa.
Dajcie znać ile leżałyście w łóżku. Nie wiem czy mam leżeć do końca tygodnia czy już jutro mogłabym wyjść na spacer. Różnie mi lekarze mówili.

Hej. Ja już po amnio. Miałam 29 maja. Teraz poleguję i czekam na wyniki. Zdecydowałam się na mikromacierze wiec wyniki powinny być za max. 7 dni.
Chciałam Wam podziękować za wsparcie. Szczególnie @Nadziejka1991 z którą pisałam na priv ❤️
Oczywiście dalej się boje czy dziecku jest ok i czy bije mu serduszko bo się naczytałam niepotrzebnie. Byłam wczoraj na usg kontrolnym u mojego giną prowadzącego i mam przyjść jeszcze za tydzień. Nie wiem dlaczego tak panikuję.
Co do oczekiwania na wyniki mam mieszane uczucia. Raz myśle że będzie ok bo przecież USG było ok i test Sanco a raz się martwię bo moje ryzyko jednak spore było i ogromnie wzrosło po teście Pappa.
Dajcie znać ile leżałyście w łóżku. Nie wiem czy mam leżeć do końca tygodnia czy już jutro mogłabym wyjść na spacer. Różnie mi lekarze mówili.
ja miałam biopsje ,mi mówili że 24 h odpoczynku i na drugi dzień podnosiłam już córkę i spacerowałam

Świetnie, że jesteś już po. Ja leżałam wieczór w dniu amnio i następny dzień wstawałąm tylko do toalety. Potem już normalnie funkcjonowałam bez dźwigania przez kolejne dwa dni. Lekarz wykonujący amniopunkcję mówił, że w dniu amnio mogę iść na spokojny spacer, ale byłam zbyt zmęczona emocjami. Czekam na Twój prawidłowy wynik :)

Ja oszczędzałam się w dniu amnio i dzień potem powoli wracałam do normalnej aktywności. Trzymam kciuki za wynik ! Od razu dawaj znać

reklama
Do góry