Czyli mieliście już wstępną konsultacje z lekarzem?W zaleceniach uzyskany wynik nie określa formy trisomii prosta czy translokacjna która ma istotne znaczenie dla oceny ryzyka genetycznego w rodzinie. Mamy czekać na wynik uzupełniający po wykonaniu hodowli komórkowej.
reklama
No właśnie będziemy mieć niestety dopiero za tydzień genetykaCzyli mieliście już wstępną konsultacje z lekarzem?
Kochana no musicie czekać na rozmowęNo właśnie będziemy mieć niestety dopiero za tydzień genetyka
Daj znać co powiedział genetykNo właśnie będziemy mieć niestety dopiero za tydzień genetyka
Cześć, Od kiedy dowiedziałam się, że czeka mnie amniopunkcja to dużo czytałam na tym forum wiec sama też chciałabym się podzielić swoją historią. U mnie ryzyko ZD wynosiło 1:220 ze względu na wiek, wysoką betę 5Mom. Z rozmowy z genetykiem wynikało, że białko pappa jest o 30% za niskie (1,1 Mom), usg ok. Usłyszałam też, że taka biochemia może być wynikiem stymulacji in vitro, która miałam niedługo przed zajściem w ciąże. Amniopunkcję robiłam u Prof. Wielgosia- nic, a nic nie bolało, a sama atmosfera była taka, że się nie bałam. Dużo bardziej mnie bolały zastrzyki w brzuch, czy zwykle pobranie krwi. Większym problemem było dla mnie płytkie oddychanie w trakcie pobrania i na tym się skupiłam. Cały czas byłam dobrej myśli- dużo spokoju mi przynosiło wspomnienie prawidłowego usg no i myśl, że przecież dziecko nie powinno czuć moich nerwów. Wynik mikromacierzy jest prawidłowy.
Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki.
Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki.
A pisałaś ze już dostałaś wynikJestem już po rozmowie z genetykiem teraz czekamy na wyniki amnio
Hej wszystkim .
Moje moje usg - prawidlowe, lekarz mówił że dzidziuś prawidłowo się rozwija.
Ale za to moje wyniki z krwi wyszły słabiej
B-hCG - 6,087MoM
PEPPA-H - 1.368 MoM
Moje ryzyko trisomi21 podstawowe to 1:792
Po skorygowaniu 1: 263
Na aminopunkcje się nie zdecyduje. Ale czy na moim miejscu robiły byście test NIFTY lub SANCO?
I czy ktoś miał taka wysoką betę i wiadomo skad taka wysoka?
B-hCG - 6,087MoM
PEPPA-H - 1.368 MoM
Na aminopunkcje się nie zdecyduje. Ale czy na moim miejscu robiły byście test NIFTY lub SANCO?
Madriga
Fanka BB :)
Zrobić test zawsze warto.Hej wszystkim .
B-hCG - 6,087MoM
PEPPA-H - 1.368 MoM
Ja miałam betę ponad 5 i żaden lekarz nie był w stanie podać mi przyczyny. Życzę dużo zdrowa dla Ciebie i maluszka
Edit:
A, moje ryzyko 1:17, prawidłowe USG, zdrowy syn
reklama
Dlatego staram również myśleć pozytywnie.Zrobić test zawsze warto.
Ja miałam betę ponad 5 i żaden lekarz nie był w stanie podać mi przyczyny. Życzę dużo zdrowa dla Ciebie i maluszka
Edit:
A, moje ryzyko 1:17, prawidłowe USG, zdrowy syn
Dziękuję ❤ dla was również.