reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Właśnie czytam na forum ,że dziewczyny robiły i nie jest tak źle ,jak to opisują .

Chyba za dużo człowiek myśli i dlatego mam takie podejście,,że akurat mi się przytrafi cos złego .
Na tym wątku jest zdecydowanie więcej pozytywnych finiszy, więc pomyśl, że statystyka gra tu na Twoją korzyść. Jestem pesymistką z krwi i kości, więc rozumiem takie myślenie, ale wiem też, że nic mi ono nie daje. Czekanie jest paskudne, ale nastawianie się, że będzie źle też nikomu nie pomoże - robisz co możesz, zapisałaś się na badania, czytasz i interesujesz się, działasz. Zabiegu nie ma się co bać, jest mniej nieprzyjemny niż pobranie krwi, a wiedza, którą daje jest bezcenna.
Trzymam kciuki obu rąk, żeby wszystko było w porządku!

Na tym wątku jest zdecydowanie więcej pozytywnych finiszy, więc pomyśl, że statystyka gra tu na Twoją korzyść. Jestem pesymistką z krwi i kości, więc rozumiem takie myślenie, ale wiem też, że nic mi ono nie daje. Czekanie jest paskudne, ale nastawianie się, że będzie źle też nikomu nie pomoże - robisz co możesz, zapisałaś się na badania, czytasz i interesujesz się, działasz. Zabiegu nie ma się co bać, jest mniej nieprzyjemny niż pobranie krwi, a wiedza, którą daje jest bezcenna.
Trzymam kciuki obu rąk, żeby wszystko było w porządku!
Dziękuję ,ja podobnie jestem pesymistką choć staram się nie "nakręcać " ,najgorszy był dzień odebrania telefonu totalnej się załamałam 😥 dziś jest trochę lepiej staram się nie myśleć ,chociaż z tyłu głowy ciągle tkwi pytanie : jak będzie ? 😥
Dziękuję 🤞❤️

Czy dopiero na USG połówkowym pokazały się nieprawidłowości? Co zaniepokoiło lekarza?
Na pierwszych prenatalnych był błysk na sercu ale on zniknął na końcu ciąży. Natomiast na połówkowych pokazało się wodonercze - ono niestety zostało.
Przez wodonercze zwiększyło się ryzyko trisomi 21 (już nie pamiętam jakie ryzyko)

Dziś dostałam wynik.. no nie wierzę.. ryzyko 1:9!!!! Kariotyp prawidłowy! Szczęście, szok i niedowierzanie!! ❤️❤️❤️
Och ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Wspaniale! Cieszę się razem z Tobą! :) Kochana, spokojnej ciąży, niech teraz będzie już tylko pięknie :)

Ja od wyników ciągle powtarzam, że "Kariotyp prawidłowy" jest równie pięknym wyrażeniem, co "Kocham Cię" :)

Ja dziś odebrałam wyniki Nift pro 😭😥 jestem załamana 😥 😭
IMG_20221221_160826.jpg

reklama
Do góry