reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Cześć dziewczyny,
jestem w pierwszej ciąży i jest to ciąża bliźniacza 1K2O. Jestem po badaniach prenatalnych, które wykonane były w 13 tygodniu ciąży i wyniki są trochę niepokojące. Wolne beta hcg 3,5 MoM, Pappa 0,856 MOM, jeden dzidziuś NT 2.0, drugi NT 2.3. Ryzyko podstawowe ZD 1:855, skorygowane 1:635 (mój wiek 27 lat). Zdecydowałam się na test NIFTY i czekam na wynik. Była któraś z Was w takiej sytuacji?

Test PAPAA jest tylko statystyką, poczekaj spokojnie na NIFTY.

reklama
Dziewczyny pomocy 😥

Badanie prenatalne miałam robione dokładnie 09.12 -11+6 dni,
,przeziarnitość karkowa 2,8 ,kość nosowa obecna reszta też wszystko w porządku żadnych nieprawidłowości.

Bhcg 52.92 IU/I Roche odpowiada 1.939 MoM

PaPP-A 0.790 IU/I Roche odpowiada 0.588 MoM

Trisomia 21 1:6 skorygowane

Martwię i stresuje się 😥 czy któraś z Was miała podobnie i urodziła zdrowe dziecko ?

W piątek zrobiłam badania Nifty pro ,ale czas oczekiwania i stresu mnie załamuje :-(

Dziewczyny pomocy 😥

,przeziarnitość karkowa 2,8 ,kość nosowa obecna reszta też wszystko w porządku żadnych nieprawidłowości.

Martwię i stresuje się 😥 czy któraś z Was miała podobnie i urodziła zdrowe dziecko ?

W piątek zrobiłam badania Nifty pro ,ale czas oczekiwania i stresu mnie załamuje :-(
ja mam 1:9😔.. we wtorek robiłam amniounkcje. Myślę że do wtorku powinnam mieć wynik..ale szczerze to nadziei nie mam 😔

Dziewczyny pomocy 😥

Dlaczego przy takim ryzyku nie zdecydowałaś się od razu na amniopunkcję?

Chyba strach silniejszy 😥
Wiadomo ze zrobisz jak uważasz ale może być tak że nifty nie da Ci jasnej odpowiedzi. To wciąż oznaczenie ryzyka. Jedynie amniopunkcja jest badaniem które potwierdza lub wyklucza diagnozę. Przy takim ryzyku ja bym się nie zastanawiała.
Trzymam mocno kciuki żeby było wszytsko było dobrze 🤞

Wiadomo ze zrobisz jak uważasz ale może być tak że nifty nie da Ci jasnej odpowiedzi. To wciąż oznaczenie ryzyka. Jedynie amniopunkcja jest badaniem które potwierdza lub wyklucza diagnozę. Przy takim ryzyku ja bym się nie zastanawiała.
Trzymam mocno kciuki żeby było wszytsko było dobrze 🤞
Dziękuję 🤞
Poczekam na wyniki ,jeżeli trzeba będzie zrobić aminnopunkcje to zrobię ,chociaż czytałam że różne występują powikłania 😔

reklama
Do góry