reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Wydaje mi się, że to dość wcześnie. Moi lekarze powtarzali, że amnio robi się po skończonym 16 tygodniu. Na pociechę napiszę, że mnie ryzyko ZD 1:17, usg prawidłowe, pappa bardzo fatalna. Po amniopunkcji kariotyp prawidłowy, na stanie zdrowy 4 miesięczny synek :) Trzymam mocno kciuki, abyś również otrzymała dobre wiadomości.
Najwyżej odeślą mnie do domu. Bardzo się cieszę, że Twoja historia skończyła się szczęśliwie❤️Gratulacje! ❤️ to bardzo podnosi na duchu ❤️ a miałaś może cukrzycę ciążową albo problemy z odwarstwianiem kosmówki?

U mnie ryzyko T13 1:18 wiec gorsze od Twojego i USG tez było super. Zdecydowałam się na amniopunkcję i nie jest to wcale takie straszne jak mówią. Nie ma czego się bać, a da ci spokój na resztę ciąży. Miałam ją robiona w 16 tygodniu. U mnie po amniopunkcji zdrowy chłopiec 👍👶🏻
To super, że dostałaś wyniki prawidłowe! ❤️ Cieszę się razem z Tobą! Długo czekałaś na wynik?

Dziewczyny, w którym tygodniu robić aminopunkcje? Muszę bo mi wykryli toxoplazmozę 😑😟
Kochana gin Cię wysłał? 😟 Ja jutro będę miała to się dowiem od którego faktycznie się robi. Taka informacja jest w necie "Amniopunkcja w ciąży wykonywana jest w dwóch terminach. Wyróżnia się amniopunkcję wczesną (od 11 do 14 tygodnia ciąży) oraz późną (między 15 a 20 tygodniem)".

reklama
Do góry