reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dzwonilam jeszcze nie ma wynikow ale pani powiedziala ze one dosc szybko przychodza i mozlowe ze jeszcze dzis albo jutro a juz napewno do poniedzialku musza byc.

reklama
Dziewczyny musicie być spokojne, bo bąble to czują i też będą małymi nerwuskami. Ja cały [pierwszy trymestr w nerwach, a teraz syn mnie tak kopie, że śpie czasem po 2 h, za karę, że tak go męczyłam na początku.

a ty skad bierzesz tyle sily?
Staram się myśleć pozytywnie, mimo, że z tyłu głowy jest panika, stres, milon pytań dlaczego ja itp. co ma być to będzie, wyników nie zmienię. 😊
Jestem w domu na pracy zdalnej, ale pomiędzy sprzątam, prasuję, paznokcie maluję, czekam, aż przywiozą mi nową pralkę bo poprzednia zaniemogła 😊
Zaraz obiad trzeba zrobić, a o 15:00 po córkę do przedszkola.
No i jutro jeszcze praca 😍
Kochane, będzie dobrze 😍. Jeżeli ktoś z Wrocławia zapraszam na spacer 😊, oderwać się od tych złych myśli 😊

Tak, dzisiaj właśnie znowu byłam na usg genetycznym u dr. Krzeszowskiego, zobaczyl wyniki z amniopunkcji, sprawdzil wszystkie przepływy, posprawdzal narządy, powiedział ze nie ma do czego się doczepić, wszystko w jak najlepszym porządku. 500gram gwiazdeczka ma. Trzymam kciuki, żebyście nie musiały dłużej się denerwować i stresować za wynikami. Oby do końca tego tygodnia byly dziewczyny
Cudownie! Bardzo się cieszę.
Ale to musi być ulga.

Tak, dzisiaj właśnie znowu byłam na usg genetycznym u dr. Krzeszowskiego, zobaczyl wyniki z amniopunkcji, sprawdzil wszystkie przepływy, posprawdzal narządy, powiedział ze nie ma do czego się doczepić, wszystko w jak najlepszym porządku. 500gram gwiazdeczka ma. Trzymam kciuki, żebyście nie musiały dłużej się denerwować i stresować za wynikami. Oby do końca tego tygodnia byly dziewczyny
Gratulacje kochana 😍
Czyli teraz "szoping" na dziale dziecięcym? 😍

Odpuszczam dzwonienie. Nie chcę się już denerwowac bardziej czemu nie ma wyników. Jutro mąż ma urodziny. Na szczęście mogę zająć się przygotowaniami i nie myśleć. Żałuję że nie kupiliśmy fisha.
Wczoraj wyczytałam że podwyższone ryzyko może być też spowodowane wagą przyszłej mamy. 🤷 Diagnoza za diagnozą. Nikt chyba do końca nie wie skąd ta beta taka wysoka. 🤦

reklama
Wygląda to co piszesz racjonalnie.
Bo ogólnie rzecz biorąc jest to chore. Pierwsza ciąża: beta 139IU/l = 3.65 MoM - 11 tydzień i wyniki cacy.
Druga ciąża: beta 109 UI/l = 4.35 MoM - 13 tydzień i dupa jasia.

Wartości betaHCG i białka PAPPA są przeliczane według wieku ciąży. Czyli mediana jest dla danego wieku ciąży.

Do góry