reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Dziewczyny nie wiem na jaki wątek się udać. Dziś miałam badania prenatalne. Test pappa wyniki za tydzień ale niby mam duże ryzyko ZD. Czy ktoś może mi pomóć w interpretacji bo lekarz zbyt rozmowny nie był?;
CLR 58,0
Czynność serca płodu:164
Przezierność karku(NT) 2,2
Kość nosowa obecna.
Wiek 34l
Ryzyko podstawowe:1;273
Ryzyko skorygowane(po badaniu usg) 1:265
Co to znaczy?

Dziewczyny nie wiem na jaki wątek się udać. Dziś miałam badania prenatalne. Test pappa wyniki za tydzień ale niby mam duże ryzyko ZD. Czy ktoś może mi pomóć w interpretacji bo lekarz zbyt rozmowny nie był?;
CLR 58,0
Czynność serca płodu:164
Przezierność karku(NT) 2,2
Kość nosowa obecna.
Wiek 34l
Ryzyko podstawowe:1;273
Ryzyko skorygowane(po badaniu usg) 1:265
Co to znaczy?

Ja Ci nie pomogę.. Wydawało mi sie ze skorygowane ryzyko podaje sie po tescie pappa i beta łącznie z markerami z usg..
Pocieszające ze markery masz ok, zarowno tetno jak i NT i kosc nosowa ok więc jeśli pappa wyjdzie ok to ryzyko powinno zmaleć, narazie jest pośrednie bo wiek 34 juz podnosi statystyke! Pamiętaj, statystyke. Która jeszcze zupełnie nic nie znaczy.
A jak inne narządy? DV?

Witam wszystkich,
Czy ktos moze mi pomoc I odpowiedzoc na pytanie czy jesli wynik fish robiony w poznaniu na polnej nie przyszedl droga mailowa a jedynie zdawkowy mail ze mam umowic sie na odbior wynikow w poradni I wyzyte u genetyka to znaczy ze mam Sie spodziewac Najgorszego?
Pani z poradni wczesniej powiedziala ze jak jest ok to w mailu pisza a jak zle to osobiscie.
Dodam tylko ze u mnie wszystko zle :
Bhcg 3,6 mom
Pappa 0,303 mom
Kosc nosowa hypoplastyczna
Ryzyko ZD >1:4
Nt 2.5

Nie wiem jak jest tam ale ja mimo prawidłowego wyniku tez bylam wzywana więc nie wiem czy to reguła. Trzymamy kciuki.

Ja Ci nie pomogę.. Wydawało mi sie ze skorygowane ryzyko podaje sie po tescie pappa i beta łącznie z markerami z usg..
Pocieszające ze markery masz ok, zarowno tetno jak i NT i kosc nosowa ok więc jeśli pappa wyjdzie ok to ryzyko powinno zmaleć, narazie jest pośrednie bo wiek 34 juz podnosi statystyke! Pamiętaj, statystyke. Która jeszcze zupełnie nic nie znaczy.
A jak inne narządy? DV?
DV to przepływ? Jest trochę powyżej normy podobno 1,410 .

reklama
Bardzo mi przykro, aż się popłakałam, bardzo mocno trzymałam za Ciebie kciuki. Dlaczego życie tak ciężko doświadcza.
Strasznie mi smutno [emoji29]tu nie ma dobrych słów.. trzymaj się dzielnie, dużo siły, pisz do nas jeśli Ci to pomaga [emoji176]
Bardzo ale to bardzo współczuje :((( nawet nie wiem co napisać :(
Dzięki dziewczyny.. Tutaj chyba nie ma takiej, która trafiła przypadkiem i każda przeżywała mniejsze lub większe zmartwienia, więc myślę, że i tak na swój sposób mnie rozumiecie [emoji17] jest mi dziś cholernie ciężko i nigdy nie przypuszczałabym, że stanę w takiej sytuacji [emoji17][emoji25]

@johaszka - trzymam teraz kciuki za Twoje szczęśliwe zakończenie [emoji3590]

Do góry