Hej.
Wzięłaś Fisha,zeby wynik był szybciej?
Podczas spotkania z genetykiem usłyszałam,ze tak się czasem dzieje,ze w trakcie zapłodnienia dochodzi do nieprawidlowego połączenia genow. Nie maja tu żadnej winy Twojej.
Jakie szanse daje maleństwu lekarz? Co on podejrzewa?
Duzo siły i cierpliwosci w oczekiwaniu na wynik
Nie, nie wzięłam FISHA, lekarz nawet mi o tym nie przypomniał a z nerwów zapomniałam...
Tez mam zamiar udać sie do genetyka, ale to chyba dopiero jak dostanę wyniki amniopunkcji... czy polecasz (lub któraś dziewczyna poleca) jakiegos? Najlepiej z wielkopolski?
Jesli chodzi o opinie lekarzy, to lekarz wykonujący usg ultrasonograficzne jak i amniopunkcję nie dawał wiele szans na donoszenie ciąży... Moj ginekolog który prowadzi ciąże od 6tc po zapoznaniu sie z dokumentacja badania usg, tez niestety nie wróży dobrego zakończenia... Oboje twierdzą ze tu żadne czynniki zewnętrzne nie maja wplywu, tylko genetyka..
Ja mimo wszystko mam nadzieje, ze bedzie dobrze i urodzę zdrowego maluszka
Bardzo współczuję tego wszystkiego co przechodzisz życzę siły i dobrego zakończenia - trzymam za to mocno kciuki! Na tym jak i na innych forach opisywane były bardzo trudne przypadki i nie raz dobrze się kończyło. Oby tak było z Twoim maleństwem!
Na pewno więcej bedziesz wiedzieć po wynikach. Ale może w międzyczasie warto zasięgnąć porady u innego lekarza? Najlepiej takiego z dobrą renomą. Nawet na tym forum pojawiały się nazwiska dobrych - polecanych przez inne dziewczyny specjalistów.
Byłam prywatnie u jednego specjalisty, niestety te wyniki amniopunkcji sa kluczowe, bez tego nic wiecej mi nie moze powiedziec...
Wady sa, jedynie co to obrzęk mniejszy bo 6,0mm w 15tc. (Było 6,8mm w 13+2tc) Ale nie wiem czy to nie różnica sprzętu, czy pomiaru lekarza... Trzeba czekać. Dziękuje, przyda sie siła i kciuki!