reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

No wlasnie tez mam takie wrażenie , tez tam robiłam nifty w pierwszej, bo zalecenie z głupia franca babki ktore pobierały mi krew od początku mówiły ze wyniki beda na pewno dobre i mam sie nie denerwować , a teraz tez co prawda ryzyko 1:257 ale nie robię ani tego ani tego , jak wyjdzie Ci 1:5 to co wtedy kasa w błoto ... Jedynie w sytuacji ze wyjdą dobre to płacisz za spokoj :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

O prosze,fajnie, że trafiłam na kogoś kto tam miał robione badania.. U mnie to samo.. "wzorowe usg,wszystko w porządku,formalność"...a za 3dni telefon i szybko kazali mi wizyte umawiać..oczywiście nie powiedzieli,że płatną..bo ja tam dostałam skierowanie do lekarza, który tam ma też prywatne usługi ale mnie prowadzi na nfz gdzie indziej..w każdym razie jutro jade po wyniki bo jedynie przez telefon usłyszłam jakie ryzyko i nic wiecej...no i z wynikami w poniedziałek do pana doktora umówiona jestem choć wiem, że skieruje mnie na amnio a ja odmówie...wole zapłacić za to NIFTY i gdyby to wyszło źle to dopiero pójdę na amnio...

reklama
Karolinakato o widzisz , a ja ciekawa jestem co mi powie na kolejnym prenatalnym 21 czerwca... Gdybym miała ta wiedzę co teraz poszłabym gdzie indziej nawet prywatnie na pappa . Btw poszukaj bo jak sprawdzałam jak zadzwonili z wynikami to sa tańsze miejsca u nas na Śląsku i to sporo , a kto Cie prowadzi ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Karolinakato o widzisz , a ja ciekawa jestem co mi powie na kolejnym prenatalnym 21 czerwca... Gdybym miała ta wiedzę co teraz poszłabym gdzie indziej nawet prywatnie na pappa . Btw poszukaj bo jak sprawdzałam jak zadzwonili z wynikami to sa tańsze miejsca u nas na Śląsku i to sporo , a kto Cie prowadzi ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

A tam nie ma opcji! Choćby, żeby zrobić im nazłość jeśli faktycznie wyniki fałszują dla zarobku, pójdę gdzie indziej... U nich NIFTY za 2,700zł a gdzie indziej znalazłam za niecałe 2,400zł...
Prowadzi mnie dr.Juraszek a prenatalne robiła dr.Nycz-Reska (dziwna babka..)

To nawet gdzieś znalazłam chyba w Chorzowie za 2200 2250... To ja miałam u Jackiewicza ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

O proszę! wiesz ja się ograniczyłam z poszukiwaniami do Katowic ale dzięki za wskazówkę... Jak tak ceny porównałam to Angelius jest najdroższy..pod każdym względem, nawet jeśli o wizyte kontrolną chodzi... Jak mi krzykneli za konsultacje (omowienie wyników pappa) 200zł to sie w czoło popukałam...

Ten test pappa to jakiś bubel!! Mi wyszły dobre wyniki, a na konsultacji "po" lekarz powiedział, że on sugerowałby nifty, bo dziecko nie pokazało noska ( nie to że jest nieobecny, ale najzwyczajniej dziecko się schowało) to po co robić pomiary, wyliczenia?? Sam robił to usg! Poryczałam się z nerwów. W poniedziałek ide znów na usg. Ech.... Trzymajcie kciuki!

Ja wlasnie wrocilam z wynikami do domu, co najlepsze? przez telefon usłyszałam 1:185 ZD a na wynikach mam 1:118...po prostu świetnie...

b-hCG 77,86 lU/l , 2,534 MoM
PAPPA-A 1,720 lU/l , 0,348 MoM

reklama
Do góry