reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

W usg widział przezierność karkowa ale nie mógł jej zmierzyć bo nie ma certyfikatu, więc wysłał mnie na inne badania. Przyniosłam mu wyniki z ryzykiem 1:293 oraz z przeziernościa w górnej granicy normy. Pappa 0,54 mom, wolne b hcg 1,65 mom. Nie mam siły żeby czekać do porodu co się okaże, płaczę codziennie.
Paulinko, ja mam inne wyniki ale również nieciekawe, zdecydowałam się na aminiopunkcje i już jestem 4 dnii po, czekam teraz na wyniki, również płacząc co chwilę ale nie wyobrażam sobie druga polowe ciąży przejść w takim stanie. Nie myślisz, żeby zrobić?

reklama
[/QUOTE]
W usg widział przezierność karkowa ale nie mógł jej zmierzyć bo nie ma certyfikatu, więc wysłał mnie na inne badania. Przyniosłam mu wyniki z ryzykiem 1:293 oraz z przeziernościa w górnej granicy normy. Pappa 0,54 mom, wolne b hcg 1,65 mom. Nie mam siły żeby czekać do porodu co się okaże, płaczę codziennie.
Wydaje mi się, że te wyniki nie dą złe. Miałam białko 0.3, a B hcg ponad 3. Ryzyko 1:60, zrobiłam amniopunkcje, zapłaciłam tylko za Fish. Wyniki miałam na drugi dzień, teraz już odebrałam całkowite wyniki i prawidłowy kariotyp żeński. Także trzeba zawsze wierzyć, bo nic nie jest przesadzone.

Paulinko, ja mam inne wyniki ale również nieciekawe, zdecydowałam się na aminiopunkcje i już jestem 4 dnii po, czekam teraz na wyniki, również płacząc co chwilę ale nie wyobrażam sobie druga polowe ciąży przejść w takim stanie. Nie myślisz, żeby zrobić?
Kiedy masz wyniki amniopunkcji i jakie miałaś ryzyko pappy? Ja nie dostałam skierowania na amnio, już zapisałam się na nifty pro. Trzymam kciuki za Twoje wyniki 💗

Kiedy masz wyniki amniopunkcji i jakie miałaś ryzyko pappy? Ja nie dostałam skierowania na amnio, już zapisałam się na nifty pro. Trzymam kciuki za Twoje wyniki 💗
Amnio miałam w poniedziałek, polecił mi genetyk po prenatalmych, ponieważ wymiary kości długich są za małe 😐, resztę wyników miałam ok, robiłam prywatnie za 1700zl bo będą badać gentycznie pod kątem wad układu kostnego, wiem co przeżywasz, ściskam mocno i również życzę dużo zdrówka dla Ciebie i dzidzi 💗💗

Ja dziś urodziłam swojego Aniołka Antosia
emoji17.png
Tak mi przykro :-(

Wiesz co, bardzo dziwne zachwanie lekarza. Ponpierwsze, jezeli chcesz sie dalej diagnozowac to od prawdopodobniensta 1:300 powinnas dostac skierowaniw na amnipunkcje. Poza tym, sam ZD nie jest wskazaniem do terminacji, potrzebne są jakieś zauważone w usg wady wspolistniejace, najczęściej dotyczące serduszka. U Ciebie żadnych wad nie wykryli prawda? Miałabym pewne zastrzeżenia do tego lekarza:/najważniejsze to nie daj się przytłoczyć złym informacjom od lekarza, wiem że to trudne. Sama po wizytachbu jednegonlekarza płakałam, ale następnego dnia już myślałam logicznie i trzymam się myśli że jest wszystko dobrze

Ja jestem właśnie po wizycie u lekarza prowadzącego. Powiedział że nie wygląda to najlepiej. Zapytał co chce zrobić jak dziecko będzie chore.. I że 15 tydzień to w razie czego jest za duża ciąża żeby usunąć, więc on zaleca czekać do porodu i nie robić z tym nic.. 😔Zdecydowałam się zrobić test nifty pro na własną rękę.
Lekarz wprowadził Cię w błąd. 15 tydzień to nie jest za duża ciąża, zgodnie z polskim prawem terminacji ciąży można dokonać do 24 tygodnia, a podstawą do jej przeprowadzenia upoważnia wynik inwazyjnego badania. Przy dużym ryzyku wyliczonym na podstawie usg i wyników biochemii powinnaś dostać skierowanie na amnio.

reklama
Wiesz co, bardzo dziwne zachwanie lekarza. Ponpierwsze, jezeli chcesz sie dalej diagnozowac to od prawdopodobniensta 1:300 powinnas dostac skierowaniw na amnipunkcje. Poza tym, sam ZD nie jest wskazaniem do terminacji, potrzebne są jakieś zauważone w usg wady wspolistniejace, najczęściej dotyczące serduszka. U Ciebie żadnych wad nie wykryli prawda? Miałabym pewne zastrzeżenia do tego lekarza:/najważniejsze to nie daj się przytłoczyć złym informacjom od lekarza, wiem że to trudne. Sama po wizytachbu jednegonlekarza płakałam, ale następnego dnia już myślałam logicznie i trzymam się myśli że jest wszystko dobrze
Dzięki, a jaka była historia u Ciebie? Mi się wydaje że trochę przerósł ten temat lekarza. Ogólnie jest dobrym lekarzem. Ja już jestem zapisana na nifty pro. Pobranie krwi w poniedziałek /wtorek i potem wynik do 2 tygodni. Co do terminacji nie wiem czy byłabym w stanie. Wiem że to często lepsze wyjście dla dzidziusia bo nie będzie cierpieć ale nie wiem czy dałabym radę. Oba wyjścia są tragiczne.
Żadnych wad oprócz przezierność karkowej oraz pappa i b hcg nie było.

Do góry