reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Witam,
Chciałabym opowiedzieć swoja historie.
Mam prawie 28 lat, jestem w pierwszej ciazy.
W teście pappa wyszlo ryzyko trisomii 21 1:40. Wynik zaburzyła biochemia krwii, tj. wynik bety a poziomie 3,5 MOM oraz przyziemność karku w górnej granicy, czyli 2,5. Reszta parametrów w normie.
W dniu dzisiejszym wykonana mialam amniopunkcje. Zabieg szybki i sprawny. Bol mniejszy niż przy pobraniu krwi, ale stres nie z tej ziemii :).
Wyniki maja być za 3 tygodnie, dodatkowo zleciłam te dodatkowe, płatne testy, których wynik ma być za tydzień.
Mam nadzieje, ze wyniki beda prawidłowe.
Dodam, że jestem w 16 tygodniu ciazy.

Witam,
W teście pappa wyszlo ryzyko trisomii 21 1:40. Wynik zaburzyła biochemia krwii, tj. wynik bety a poziomie 3,5 MOM oraz przyziemność karku w górnej granicy, czyli 2,5. Reszta parametrów w normie.
W dniu dzisiejszym wykonana mialam amniopunkcje. Zabieg szybki i sprawny. Bol mniejszy niż przy pobraniu krwi, ale stres nie z tej ziemii :).
Wyniki maja być za 3 tygodnie, dodatkowo zleciłam te dodatkowe, płatne testy, których wynik ma być za tydzień.
Trzymam kciuki za dobre wiadomości 😊 daj znać 😊

Witam,
Będzie dobrze, najgorsze czekanie na wyniki.

A my już straciliśmy nadzieję.. 😓
Na nic prawidłowy kariotyp i amniopunkcja, na nic nifty i 2,5 tys.. Na nic dobre połówkowe i echo serca.. Główka malutkiej przestała rosnąć.. Od 20 tyg odstawała do 2 tyg ale była ogólnie mniejsza, teraz jest już poza normami, na 95 % maloglowie...
Nasz świat runął i żyć mi się nie chce 😭😭😭

A my już straciliśmy nadzieję.. 😓
Na nic prawidłowy kariotyp i amniopunkcja, na nic nifty i 2,5 tys.. Na nic dobre połówkowe i echo serca.. Główka malutkiej przestała rosnąć.. Od 20 tyg odstawała do 2 tyg ale była ogólnie mniejsza, teraz jest już poza normami, na 95 % maloglowie...
Nasz świat runął i żyć mi się nie chce 😭😭😭
Kochana, wybacz ale nie wiem co napisać 😪
Konsultowałaś się z innym lekarzem? Przytulam Cię i nie poddawaj się proszę 😭

Kochana, wybacz ale nie wiem co napisać 😪
Konsultowałaś się z innym lekarzem? Przytulam Cię i nie poddawaj się proszę 😭

Tak konsultowaliśmy, 30 lipca jeszcze jedna wizyta u tego profesora, On powiedział że pewnie okaże się po urodzeniu.. Na chwilę obecną nie jest w stanie nic więcej powiedzieć bo wszystko inne wygląda ok.. Obwód głowy tylko bardzo mały ina ostatniej wizycie nie urósł, 30 tydzień obwód 25 cm 😓 moja dr prowadząca twierdzi ze noe ma szans zeby nagle tyle urosla i wyrównała się do urodzenia..
Naprawde sądziłam ze skoro tyle badan, tylu lekarzy nic nie znalazlo w usg to będzie dobrze.. Rosla sobie wolniej ale liczylam ze w końcu wyrówna.. 😓

Tak konsultowaliśmy, 30 lipca jeszcze jedna wizyta u tego profesora, On powiedział że pewnie okaże się po urodzeniu.. Na chwilę obecną nie jest w stanie nic więcej powiedzieć bo wszystko inne wygląda ok.. Obwód głowy tylko bardzo mały ina ostatniej wizycie nie urósł, 30 tydzień obwód 25 cm 😓 moja dr prowadząca twierdzi ze noe ma szans zeby nagle tyle urosla i wyrównała się do urodzenia..
Naprawde sądziłam ze skoro tyle badan, tylu lekarzy nic nie znalazlo w usg to będzie dobrze.. Rosla sobie wolniej ale liczylam ze w końcu wyrówna.. 😓
Może będzie drobniutka? Jakiej budowy jesteście?

Może będzie drobniutka? Jakiej budowy jesteście?

Oj nie mali ja 178 a mąż 195 cm
Malutkiej w usg wychodzą dlugie konczyny tzn w normie ale w porównaniu z brzuszkiem i główka to długie, waga taka raczej mnieksza ale pewnie ta głowa wszystko zaniża..
Nie wiem jeszcze się łudziłam bo brzuszek oststnio urósł 3,5 cm w 2 tyg wiec myslalam ze główka tez moze tak podskoczyć, ale lekarka twierdzi że nie 😓

reklama
Do góry