reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Może jeszcze się odwróci ;) Który tydzień? A co do usg to najlepsze pomiary i na szybko i najbliżej prawdy wyszły lekarzowi tuż przed porodem w szpitalu. Nie wiem gdzie mój prywatny lekarz zgubił 8 mm kości udowej, ale spoko w końcu za każdą wizytę 250 zeta 🙈😔 ale co do rączek wydaje mi się, że faktycznie ma przy krótkie, ale pediatrzy i neonatolog mówili, że taka jej uroda to nie będę na siłę problemów szukać ;)
Skończony 29. Dzidzia ma ponad 1,4kg wiec odzyskalam troche spokój.
Mnie w pierwszej ciazy lekarz prawie o zawal przyprawil jak miesiąc przed terminem powiedział, ze dziecko ma dobrze ponad 3 kg, chyba 3.5kg, juz dokładnie nie pamiętam. Balam sie, ze bede miala kolosa. Corka urodzila sie dokładnie w terenie 3300

reklama
Skończony 29. Dzidzia ma ponad 1,4kg wiec odzyskalam troche spokój.
Mnie w pierwszej ciazy lekarz prawie o zawal przyprawil jak miesiąc przed terminem powiedział, ze dziecko ma dobrze ponad 3 kg, chyba 3.5kg, juz dokładnie nie pamiętam. Balam sie, ze bede miala kolosa. Corka urodzila sie dokładnie w terenie 3300
Moja 3160g i 51 dluga w 39 tc. A od 18 tc hipotrofie diagnozowali i nawet z powodu tych kości i serduszka do genetyka poslali ;) Dobrze, ze u mnie wszystko się dobrze skonczylo, ale teraz z perspektywy czasu napisze raz jeszcze, gdybym zrobiła amniopunkcje miałabym połowę spokojnej ciąży ;)

Witam was kochane...
Jestem w 13tc, wczoraj miałam robione USG prenatalne wyszła u dziecka niedomykalność zastawki trójdzielnej....czekam na wynik Pappy...
jestem bardzo zestresowana ...umówiłam się również na wtorek na USG prenatalne u kardiologa prenatalnego.... czy jest tu ktoś z was z takim przypadkiem jak mój??

Witam was kochane...
Jestem w 13tc, wczoraj miałam robione USG prenatalne wyszła u dziecka niedomykalność zastawki trójdzielnej....czekam na wynik Pappy...
jestem bardzo zestresowana ...umówiłam się również na wtorek na USG prenatalne u kardiologa prenatalnego.... czy jest tu ktoś z was z takim przypadkiem jak mój??
Tak, ja miałam taką sytuację. Nie robiłam amnio ani testu. Jednak wszystko się dobrze skończyło.

reklama
Witam Was dziewczyny.
Ja jestem w ciąży bliźniaczej, teraz 13+5. Mam zleconą amniopunkcję na 6.4- u jednego z bliźniąt ryzyko wad genetycznych na badaniach prenatalnych wyszło 1:95. Mam problem teraz bo na Polnej w Poznaniu podobno wstrzymali wykonywanie tych zabiegów na dwa tygodnie. Gdzie w obecnej sytuacji można wykonać to badanie na fundusz bądź prywatnie?

Do góry