reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Moze umow sie na usg gdziekolwiek tak dla swojego spokoju. Ja tak jak pisalam dopiero 2tyg po zabiego mialam. Nie denerwuj sie. Ja wykupilam fisha po czym po tyg od oczekiwania na wynik i zniecierpliwienia okazalo sie ze fisha nie robili bo oddzial nie doniosl odpowiednich dokumentow wiec laboratorium o tym nie wiedzialo...moze tak mialo byc. Teraz doczytalam ze fish bada tylko 3 trisomie. U nas one na amnio nie wyszly ale wyszla dluzsza paleczka w chromosomie 4, wiec zastanawiam sie czy na fishu by to wyszlo skoro to nie trisomia 21,13 i 18. Genetyka jest przerazajaca.
Takze nie przejmuj sie i badz dobrej mysli. Wytrzymasz 😘

Bede miala co robic w weekend. Szperac po forach choc tutaj nic mi nie wyszukalo. Jakby cos sie komus przypomnialo to dajcie mi znac.
Byłam wczoraj na usg i podobno ok 😊 w sensie płód żywy

reklama
U mnie sprawdzili od razu po wyjeciu igly czy jest jakis wyciek czy nie. Po 2 tyg mialam dopiero kontrole
Po amnio miałam sprawdzane serduszko. Tego samego dnia po paru godzinach byłam u mojego lekarza prowadzącego po l4 i tez sprawdził serduszko. Wszystko było Ok. Dzisiaj będę miała jeszcze podawana immoglobuline, wiec mam nadzieję, że też sprawdzą, trochę mnie to przeraża, że do 10.01 nie będę wiedzieć czy wszystko w porządku

Koniecznie leż dużo. Ja się napięłam podczas badania i potem miałam taki obolały brzuch przez kilka dni. To stres. Zalecili Ci no spę?
Tak mam brać nospe 2x dziennie, a magnez biorę już od kilku dni. Na szczęście brzuch mnie jakoś bardzo nie boli, boje się szczególnie wycieku wód płodowych, że nie zauważę, że nie poznam...ale mam nadzieje, że wszystko skończy się dobrze

Dziewczyny, właśnie otrzymałam wynik FISHa: prawidłowy żeński. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć

Po 30 minutach od amnio lekarz sprawdzał serduszko, a na drugi dzień byłam w szpitalu i przy okazji wszystko sprawdzili. Wizytę mam w poniedziałek przed świętami, czyli 11 dni po.
Ja za FISHa płaciłam 790zł

Gratulacje !! :)))) Najwazniejsze ze bedziesz miala zdrowa coreczke :)

Tak mam brać nospe 2x dziennie, a magnez biorę już od kilku dni. Na szczęście brzuch mnie jakoś bardzo nie boli, boje się szczególnie wycieku wód płodowych, że nie zauważę, że nie poznam...ale mam nadzieje, że wszystko skończy się dobrze
Ja kupiłam wkładki amniocheck.

Wczoraj minął tydzień, mnie lekarz powiedział po badaniu... niech pani się zgłosi za tydzień do swojego lekarza sprawdzić czy to dziecko żyje 😲

Niektorzy lekarze to mineli sie z powolaniem.. nie powinien Ci powiedziec czegos takiego i to w taki dosadny sposob... Niektorzy lekarze to wydaja mi sie bez serca, i bez uczuc..
Wiekszosc lekarzy zaleca badanie kontrolne po tygodniu, zeby sprawdzic czy wszystko jest dobrze. Zawsze lepiej dmuchac na zimne. Ja akurat od lekarki ktora mi pobierala tego nie uslyszalam ale moze juz dlatego ze mam juz zaawansowana ciaze bo amniopunkcja byla w prawie 20 tyg i czuje ruchy dziecka.. Mowila tylko ze gdybym sie zle czula, miala jakies niepokojace objawy to natychmiast do lekarza prowadzacego albo na izbe przyjec..

Dziewczyny, właśnie otrzymałam wynik FISHa: prawidłowy żeński. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć

Po 30 minutach od amnio lekarz sprawdzał serduszko, a na drugi dzień byłam w szpitalu i przy okazji wszystko sprawdzili. Wizytę mam w poniedziałek przed świętami, czyli 11 dni po.
Ja za FISHa płaciłam 790zł
To super! Cieszę się, że córcia zdrowa ;)

reklama
Hej dziewczyny, byłam u kardiologa. Obecnie 28+2 tc, płód "całościowo" na 27+4 tc chyba. Główka i brzuszek na 29 tydz, a konczyny na 25 tc. Może nie będzie tak źle. Mała waży plus minus 1042g. Jedna tętnica w pepowinie zwezona, ale kazal sie nie martwić bo jest jeszxze jedna. Narządy i serce okej. Zastawka trojdzielna sie domknęła. Teraz jak czytam o waszych amniopunkcjach to w sumie jakbym się zdecydowała wtedy po 22 tyg to bym już dawno miała wynik, ale tak bardzo się bałam tego wkluwania. No nic przynajmniej tyle, że z sercem jest okej.

Do góry