Z OM 14t. 1 d. A z usg kilka dni później wiec rzeczywiście może być minimalnie za wcześnie. Co nie zmienia faktu, ze podlamalo mnie to wszystko i znowu jestem pesymistycznie nastawiona...Który tydzień u Ciebie?
reklama
Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie i zdrowe dzieciątko, koniecznie daj znać jak będziesz już po. Pozdrawiam serdecznie ☺Wiem przez co przechodzisz bo miałam podobną sytuację i też umierałam że strachu. U mnie z kolei obniżone białko pappa I ryzyko T21 1:292. I tylko w sumie biochemia zła plus mój wiek (wczoraj skończyłam 38 lat) prawdopodobnie wpłynęły na wynik. USG wyszło dobrze. Robiłam test Harmony i wyszedł dobrze, co dało mi trochę spokoju. Za 1,5 tygodnia mam cesarkę. W naszym wieku ten wynik nie jest jakiś tragiczny. Nie martw się zobaczysz że wszystko będzie dobrze. Mi lekarz powiedział że to tylko statystyka i jak by było np 1:1000 to też jest ryzyko, więc głowa do góry. Będzie dobrze
A.niesia
Fanka BB :)
Chyba zdecydowanie za wcześniej, ja mam wyznaczony dopiero na 16 tydzień. Aczkolwiek chciałabym to już mieć za sobą, a tu jeszcze półtorej tygodnia :/Z OM 14t. 1 d. A z usg kilka dni później wiec rzeczywiście może być minimalnie za wcześnie. Co nie zmienia faktu, ze podlamalo mnie to wszystko i znowu jestem pesymistycznie nastawiona...
Madzik1000
U mnie z OM w dniu amino będzie 15 i 1Z OM 14t. 1 d. A z usg kilka dni później wiec rzeczywiście może być minimalnie za wcześnie. Co nie zmienia faktu, ze podlamalo mnie to wszystko i znowu jestem pesymistycznie nastawiona...
U
użytkowniczka maj
Gość
Ile u Was kosztuje ten szybszy wynik? On jest 100 % wiarygodny?
Ciągle myślę żeby ten szybki nie wprowadził zamieszania
Ja robilam cala amniopunkcje prywatnie + doplacalam za szybki wynik wiec mnie wyszlo 2 tys..
U
użytkowniczka maj
Gość
Z OM 14t. 1 d. A z usg kilka dni później wiec rzeczywiście może być minimalnie za wcześnie. Co nie zmienia faktu, ze podlamalo mnie to wszystko i znowu jestem pesymistycznie nastawiona...
Na kiedy masz ustalony nowy termin amniopunkcji ?
U
użytkowniczka maj
Gość
Hej.
Czytam wszystkie wpisy, żeby dodać sobie otuchy, ale nic nie pomaga. Właśnie otrzymałam wyniki testu pappa i jestem załamana. Usg bardzo dobre, wyniki z krwi już nie, podwyższona beta hcg- 2,72 MoM, co daje 1:254 ryzyko trisomii 21. Wspomnę, że duży wpływ ma mój wiek - 40 lat. Może któraś z Was miała podobnie? Nie wiem co robić? Boje się ryzyka przy amnio, a z drugiej strony ta niepewność mnie wykańcza. Wiem że pappa to tylko statystyki, a mimo wszystko umieram ze strachu.
Musisz sobie odpowiedziec na pytanie co zrobisz z ta wiedza jesli okaze sie ze dziecko urodzi sie chore, jesli nic i tak bedziesz miala zamiar je urodzic na Twoim miejscu bym nie ryzykowala amniopunkcji. Jesli jednak sie wachasz, nie wiesz jaka decyzje bys podjela, chcesz miec prawo wyboru i co najwazniejsze swiadomosc tego czy dzidzius bedzie zdrowy czy nie - zrob amniopunkcje. Jest to inawazyjne badanie ale mimo wszystko w wiekszosci przypadkow konczy sie bez zadnych powiklan. Strach ma duze oczy. Sama mialam taki sam dylemat i bardzo sie balam samego pobrania, tego ze cos sie stanie dziecku, ale beda jakies komplikacje. Mimo wszystko zdecydowalam sie bo nie wyobrazalam sobie zycia w niepewnosci.. ciaglym stresie i zamartwianiu sie. Nie sluzy to Tobie ani dzieciaczkowi.. Gdybym miala zrobic jeszcze raz amniopunkcje - zrobilabym. Mimo tego ze to nie jest przyjebny 'zabieg' i lzy mi laly sie strumieniami z nerwow.. przynajmniej wiem na czym stoje.
U
użytkowniczka maj
Gość
Chyba zdecydowanie za wcześniej, ja mam wyznaczony dopiero na 16 tydzień. Aczkolwiek chciałabym to już mieć za sobą, a tu jeszcze półtorej tygodnia :/
Juz duzo za Toba - tak do tego podchodz. Juz podjechalas decyzje o amniopunkcji, juz masz ustalony termin.. Ja sobie tak staralam przyspieszyc czas oczekiwania - ze juz cos robie, nie stoje w miejscu, ze jakies decyzje zapadly.. najgorzej do amniopunkcji.. dla mnie to taka polowa drogi.. pozniej juz tylko czekac na wynik !
A.niesia
Też staram sobie to tak tłumaczyć, że już dużo za mną .... w sumie przyszły tydzień zleci i już amniopunkcja będzie przede mnąJuz duzo za Toba - tak do tego podchodz. Juz podjechalas decyzje o amniopunkcji, juz masz ustalony termin.. Ja sobie tak staralam przyspieszyc czas oczekiwania - ze juz cos robie, nie stoje w miejscu, ze jakies decyzje zapadly.. najgorzej do amniopunkcji.. dla mnie to taka polowa drogi.. pozniej juz tylko czekac na wynik !
reklama
U mnie kosztuje 790zl. Z tego co mi powiedziano w ośrodku, to jeszcze nie mieli przypadku, zeby wyszedł inaczej i z tego co czytałam to skuteczność na podobną do standardowego amnio, ale dot. tylko 3 podstawowych wad. Amnio bada więcejwadIle u Was kosztuje ten szybszy wynik? On jest 100 % wiarygodny?
Ciągle myślę żeby ten szybki nie wprowadził zamieszania