Angela_Andzia
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, jestem w 37 tygodniu ciąży i czekam na poród by się dowiedzieć czy moje dziecko będzie miało ZD, czy nie. Po pierwszym badaniu prenatalnym wszytsko było dobrze, książkowo. Na drugim lekarzowi nie podobało się serduszko i zostałam wysłana na echo serca. Niestety potwierdziło się,że moja córeczka ma chore serduszko. W 26 tygodniu zostało potwierdzone, wspólny kanał przedsionkowo-komorowy. Niestety żaden lekarz nie powiedział nam,że jest możliwość wykonania amniopunkcji. Postanowiłam napisać bo z każdym dzień zbliżającego się porodu boję się coraz bardziej. Jestem młoda osoba, mam 20 lat i u nas nigdy nie było żadnych problemów. Próbuje się doszukiwać jakiś oznak ZD,ale sama nie wiem czego szukać. Nie wiem jak to może wyglądać. Lekarze nic nie mówią. Będziemy prawie 400km od domu, w Łodzi w ICZMP. Czytałam was troszkę i cieszę się,że wiele z was miało możliwość zrobienia testu i odetchniecia z ulgą. Chyba każda matka chce by jej dzieciątko było zdrowe,a u nas wada serduszka była i jest, a jeszcze czeka nas operacja. Nie wiem czy sobie poradzę, staram się być dobrej myśli,ale z dnia na dzień jest coraz trudniej. We wtorek mamy być w Łodzi na oddziale. Poród ma być wywolywany,a ja się tak boję. Boję się tego co mi powiedzą jak będę już po.