No i wszystko jasne - tez bym drożała o kolejna ciąże!
A w którym tyg teraz jesteś? Bo pamietam ze wyniki u was wyszly Ok prawda? Jakie mieliście zagrożenie?
Dzięki za słowa otuchy! Tylko tu zaznaje spokoju, bo puste gadanie tych co wiedza „ daj spokój będzie Ok” to mnie zupełnie nie pociesza:/
Najbardziej tych wód się boje! Ale napewno nie levi joc ciurkiem, nawet nie wiele już teraz czuje „ mokrego” wiec się uspokajam
Ja przy Kubie 9 lat temu miałam luz na wszystko- miałam mniej lat 25 lat rodząc , nie robiłam badań prenatalnych i jakoś od początku wszystko szło gładko- od początku robiłam zakupy i wszystkim się chwaliłam
W tej ciąży mimo braku poronień ( ale trochę się staraliśmy) to jakoś bardziej przerażona możliwością straty dziecka.... dziś powiedziałam w pracy i ze znajomych tez sporo osób nie wie, nie kupiłam jesCze nic i jakoś tak więcej mam stresu.
Miałam 2 leczenia kanałowe zębów, coś tam z paznokciem się działo a teraz zwiększone ryzyko i lek przed amnio
Liczę ze teraz wszystko się ulozy
Dziś dokładnie 17+5 dni Na USG wyszła przezierność karkowa 3,2mm, poza tym wszystko było OK, PAPPA wręcz rewelacyjny. U mnie w pracy musiałam powiedzieć od samego początku, bo przestałam dyżurować. Większość znajomych też jeszcze nie wie, rodzina dowiedziała się ok. 12Hbd. Chyba do końca ciąży nie pozbędę się do końca obaw...
Dziewczyny ja też miałam wrażenie że coś mi się tam sączy , więc to chyba naprawdę przewrażliwienie . Nawet byłam wczoraj u gina na wizycie kontrolnej i mu o tym powiedziałam , sprawdził i to nie wody płodowe . Szczerze uspokoił mnie , okazało że się to bardziej wodnisty śluz spowodowany drobna infekcja której nawet nie czułam
@Flammette ja też się martwię o serduszko przez to moje podwyższone nt Genetyk powiedział że trzeba szukać przyczyny tego nt. Ja mam nadzieję że mój synek jest zupełnie zdrowy i że to było spowodowane moimi ciągłym przeziębieniami na początku ciąży.
Ja też trzymam mocno za was kciuki i pomimo tego że się nie znamy to to forum naprawdę daje dużo wsparcia . Tylko kobiety które przez to przeszły bądź przechodzą są w stanie zrozumieć co się wtedy czuje .
Dajecie ogrom zrozumienia i dobrej energii
Mam nadzieję, że tak jak u Ciebie, tak u mnie nie kryje się nic więcej za tą NT. Mój gin. powiedział wczoraj, że jak na połówkowym będzie wszystko ok, to on nie widzi nawet sensu w ECHO. Zobaczymy co powiedzą na miejscu - 11-ego maja.
Super, gratuluję! Teraz możesz ze spokojem czekać na swoją dziewczynkę.hej!
Wczoraj bylismy na polowkowych - wszystko w porządku, nie ma zadnej wady serduszka ani innych. Zadzwonili tez z pelnymi wynikami z amnio, i zdrowa dziewczynka. Czyli potwierdzili to co w Fishu
P.S. W ciąży każdy głupieje, mój mąż się śmieje, że jeszcze nigdy nie byłam tak rozkojarzona jak teraz. Aż się boję powrotu do pracy.