reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Raczej dziś nie, bo w środę w południe miałam amnio robione. A jak dokładnie brzmiała rozmowa? Jak Ci to przekazali??

I jakie miałaś ryzyko i gdzie robiłaś amnio bo nie umiem znalezc
Lekarz zapytał o mój kod pocztowy żeby potwierdzić że ja to ja , później po prostu powiedział że karoityp prawidłowy, że nie wykryto trisomii . Później zapytał czy chce znać płeć , to powiedziałam że tak i przekazał że syn :) I mówił że już mogę być spokojna żeby się nie stresować . I tyle nie przedłużał zbytnio, a to dobrze :)

Szczerze nawet nie wiem jak było ryzyko bo wyniki pappy były już po amnio to nawet nie chciałam się nimi dodatkowo denerwować. Ja miałam bardzo zwiększona przyzierność 5 mm przy crl 71 mm. To nawet bez pappy kazali się zapisywać na badanie . A amnio miałam robione w Mieroszowie , tam mnie pokierował mój gin prowadzący . Wcześniej mieli siedzibę we Wrocławiu a teraz tutaj robią amnio na NFZ .

reklama
Chciałam podzielić się swoją historią i podtrzymać na duchu wszystkie dziewczyny, które czekają na wynik. Tylko my, które przez to przechodziłyśmy, albo przechodzimy jesteśmy w stanie siebie zrozumieć...Mam 36 lat i z automatu wysłano mnie na testy Papa. USG prawidłowe, a biochemia zła...ryzyko 1:224. Wiem, że to nie był taki tragiczny wynik, ale w tamtym momencie świat jakby runął. Testy robiłam na Waryńskiego w Wawie Multimed. Oburzający był fakt, że przekazano wyniki bez jakiegokolwiek komentarza ze strony lekarza, czy konsultacji u genetyka Pani na recepcji je wręczyła i tyle. Dopiero w domu poczytaliśmy, że to w zasadzie statystyka i nie chciałam zdecydować się na amniopunkcję. W zasadzie przekonała nas do tego lekarz prowadzący.Amniopunkcja przebiegła bezboleśnie i szybko (dr Roszkowski na szpitalu Orłowskiego), najgorsze było czekanie. Podczas badania usg wspomniał o sercu, że może jest dziura...ale za wcześnie by to stwierdzić. Doszło więc kolejne zmartwienie...Polecam Fisha, zdecydowanie szybciej. Wynik prawidłowy, dziewczynka:) Radość przeogromna!!! Pozostało jeszcze obserwować serduszko, mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Gdybym jeszcze raz zaszła w ciąże na pewno nie zdecydowałabym się na testy papa. To niby tylko statystyka, ale ja miałam wyjęty spory okres z życiorysu, zamiast cieszyć się stanem błogosławionym. Bardzo pomogła mi modlitwa, polecam nowenne pompejańską (jest aplikacja, która ułatwia odmawianie). Spore poświęcenie, ale w modlitwie naprawdę znalazłam ukojenie. Łączę się z Wami wszystkimi myślami. Trzymajmy się dzielnie:)
Witaj :)
Gratuluję zdrowej córeczki oby z serduszkiem było wszystko dobrze :)
W którym jesteś teraz tygodniu ?

Witam pisalam tu zaledwie kilka dni temu.
Jestem po zabiegu aborcji moje dziecko było chore.
Amniopunkcję dała 100% pewności.
Konsultowaliśmy się jeszcze z innym lekarzem niestety potwierdził.
Wiem co czujesz.. Przeszłam przez to samo w czerwcu zeszłego roku...

p19u3e3k1b8icuf5.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Dziękuję ;)
Już jestem zapisana na usg połówkowe do specjalisty od usg prenatalnego.
Mam nadzieję że serduszko i cała resza
będzie w porządku .
A Ty kiedy będziesz sprawdzała serduszko ??
Mam się zgłosić za 6 tygodni. Jednak umówiłam się już po świętach prywatnie do lekarza, genetyka że szpitsla św. Zofii i chyba będę chciała żeby do końca poprowadziła mojæ ciążę.

A ja dziewczyny umówiłam się na poniedziałek do innego ginekologa na konsultację. Naprawdę jestem coraz dalej od myśli od amniopunkcji..

hchy9n73v9t77mk2.png

reklama
A ja dziewczyny umówiłam się na poniedziałek do innego ginekologa na konsultację. Naprawdę jestem coraz dalej od myśli od amniopunkcji..

hchy9n73v9t77mk2.png
Ja przed amnipunkcją byłam u 3 różnych lekarzy żeby potwierdzić jej konieczność więc myślę że to dobry pomysł :) Może akurat inaczej spojrzy na Twoją sprawę .
Daj znać po wizycie co tam się dowiedziałaś nowego .

Do góry