reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Moni13 - życzę dużo zdówka Twojej córeczce:) i mam nadzieję ze jej ubytek będzie niezauważalny i gdyby nie badania to nigdy byście się o nim nie dowiedzieli.

reklama
Dziękuję bardzo mam nadzieje że tak będzie. Jak narazie bardzo ładnie się rozwija ale oczywiście strach jak to będzie dalej pozostaje. Co do tych badań genetycznych a dokładnie mikromacierzy to mialam rozmowe z naszą panią pediatra która mi opowiedziała o swoim czteroletni pacjencie który według genetyków ma jakąś wadę genetyczną ale nikt nie wie jaka. Robili mu te same badania co my i u nich nic nie wyszło chłopiec jest bardzo chory więc jak widać nie ma 100% badan genetycznych. My chcielibyśmy miec kolejne dziecko ale ja bardzo sie boje po tym co przeszłam, myślałam nawet o in vitro z naszego materiału bo słyszałam że można wtedy zbadać zarodka przed zapłodnieniem ale w takim wypadku myślę że to i tak by nie miało sensu.
Zycze wszystkim Wam zdrowych dzieci :-)

cześć dziewczny, trafiam tu, ponieważ wczoraj musiałam zrobić amniopunkcję. W 21 tc nagle wyszedł poszerzony fałd karkowy, wcześniej przeźierność była OK. Nie wiew co mam robić jak wyniki amnio będą złe bo prawdopodobnie wyjdę poza czas w momencie jeżeli zdecyduję się na usunięcie.

Witajcie,
Jestem właśnie po usg połówkowym i wszystko ok :-D dla pewności lekarz powiedział, że możemy zrobić echo serduszka malutkiej ale jako tako wskazań do tego nie ma :tak:. Uspokoiło mnie to, przynajmniej na jakiś czas, echo postaram się załatwić. Zaczynam w końcu wierzyć w to, że wszystko dobrze się skończy :-D. Pozdrawiam

Natalka - gratulacje:-)

Pomidorowa - a czy w takiej wyjątkowej sytuacji nie można mieć wyników wcześniej? Dwa tygodnie chyba wystarczą na hodowlę, pozostały czas to czekanie w kolejce po prostu. Wtedy zdążyłabys bo chyba do 24 wolno? A jesteś wogóle zdecydowana na usunięcie ciąży jeśli coś będzie nie tak?

Witajcie kochane :)

Niestety nie mam dobrych wieści dziś odebrałam wynik z amnio i wyszła choroba Turnera to jeszcze nic by nie znaczyło gdyby nie to że mojemu maluszkowi się pogarsza coraz bardziej. Powiększył się obrzęk wodniak karku oraz zwiększyła się ilość płyny w płucach i brzuszku :(
Co prawda moja dziewczynka walczy bo serduszko bije mocno bo 140 ale mimo to zostałam skierowana do kliniki :( ...
Wszystkim wam życzę aby was już nigdy więcej nie spotkała taka historia jak mnie i abyście miały same zdrowe dzieci !!!
Ja teraz muszę uporać się z tą całą sytuacja a uwierzcie mi nie jest mi łatwo :(
Pozdrawiam i dziękuję za wasze wsparcie :*

reklama
Witajcie dziewczyny z przykrością musze was poinformować że w środę urodziłam moja 19 tyg córeczke niestety była tak chora że nie udało nam się jej uratować i czeka mnie teraz najtrudniejsze bo pochować moje maleństwo ;( także na jakiś czas znikam

Do góry