reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Taka_ja czyli wszytko odzie w dobrym kierunku :tak:

Moje wyniki już są ale poznam je dopiero na wizycie u genetyka - dzisiaj o 20. Stres osiągnął dzisiaj swoje maksimum ale ciesze się że w końcu się dowiem - nie wiem ile jeszcze dała bym radę w takiej niepewności, nawet jak się człowiek stara toi tak nie da się nie myśleć :baffled: ...

reklama
Dzięki dziewczyny, co za ulga :-) I radość jakbym drugi raz dowiedziała się że w ciąży jestem :tak:
I do tego wszystkiego tak wymarzona i wyczekana córka! :-) ...

reklama
Witam, jestem na początku drogi którą każda z was przeszła i oddałabym wszystko żeby skończyła się równie dobrze co u większości z was... Piszę wiec po kolei co mnie spotkało: Badania prenatalne - usg świetnie, wszystko w jak najlepszym porządku, po kilku dniach telefon z kliniki że wyniki testu pappa nie są dobre... i tu się zaczyna dramat jak u większości z was. Ryzyko trisomii 21 1:58. Wolna bhcg - 4,966MoM i PAPP-A - 0,384 czyli tragedia :(. Płacz, strach i załamanie ale i błyskawiczna decyzja o amniopunkcji, która odbędzie się w środę czyli za 2 dni. Dodam jeszcze, że jest to ciąża po in vitro, wyczekiwana od trzech lat, dodatkowo mam rozpoznaną cukrzycę ciążową i niedoczynność tarczycy. Czytałam, że może to zaburzyć wyniki pappa... pocieszam się. Aha i spodziewam się najprawdopodobniej dziewczynki, co wyszło na usg już w 13 tyg ciąży. Wasze historie dają mi nadzieję, więc proszę jeszcze o wasz kciuki bo tego nigdy nie za wiele. Pozdrawiam

Do góry