reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

nie tutaj chyba tego nie robią ja mieszkam w Londynie - tu zaproponowano mi 3 opcje pierwsza to amniopunkcja , druga to pobranie wód płodowych i trzecia to badanie krwi czyli test NIFTY --- zdecydowalismy z mężem ze zrobimy test poniewaz w dwóch pierwszych opcjach powiedziano nam ze jest ryzyko poronienia po badaniu a test NIFTY to pobranie krwi z żyły - bardzo drogi dlatego ze próbkę krwi wysyłają do Kaliforni my płaciliśmy 500funtów - wiem ze w Polsce też jest on już wykonywany . Pozdrawiam

reklama
zgadza się NIFTY można zrobić prywatnie w PL - około 2500 tys.
A FISH to w amniopunkcja, ale oprócz 3 tygodniowej normalneh hodowli, przyspieszone wyniki inną metodą dostajesz w ciągu tygodnia.
Ja jednak robię amnio, bo przy moim ryzyku jest baaardzo prawdopodoba wada. Przed świętami powinnam miec wynik.

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was czekała więcej na wyniki amnio niż jej wcześnie podano. Ja miałam mieć wyniki do 3 tyg, dziś dzwoniłam, bo jutro wypada równo 3 tyg. chyba oszaleję, wyników nie ma jeszcze. Nie wiem co już mam ze sobą robić :|.

Witam. Jestem już po wizycie u genetyczki. Muszę powiedzieć, że jestem totalnie rozczarowana tym badaniem w Genom'ie.
Pani genetyk poprosiła lekarkę, żeby zrobiła mi kolejne badania prenatalne, i mam wrażenie, że Pani się do tego zbytnio nie przyłożyła poniżej wyniki wszystkich badań:

12 grudzień: 12tyd. 3 dni - CRL 60,0mm fałda karkowa NT:2,2mm kość nosowa jest
14 grudnia: 12tyd. 6 dni - CRL 61,25mm NT: 2,3mm kość nosowa widoczna
16 grudnia: 13 tyd. 1 dzień - CRL: 66,8 NT: 3,4mm kość nosowa: trudna do oceny

Pani powiedziała, że ciężko u mnie cokolwiek pomierzyć...
Przez ten pomiar ryzyko jest teraz 1:26
No bez jaj, chyba coś tu jest nie tak, czyżby moje dziecko rosło jak na drożdżach??? w ciągu niecałych 2 dni 5,55mm.....
Zrobili mi test z krwi, wyniki koło piątku, wtedy zobaczymy co dalej...
ale chyba będziemy robić amniopunkcję

a wszytakie te badania na takim samym sprzecie? czasami jest to kwestia wprawy lekarza i jakosci sprzętu...
Ja miałam amnio wczoraj, nic strasznego, teraz odpoczywam...

dziś dzwonili w wynikamy, ZDROWY Chłopczyk :D, tak bardzo sie cieszę. Trzymam za Was mocno kciuki, abyście otrzymały tez taką pozytywną informację :)

justa87 gratuluję Ci zdrowego dzieciątka i zazdroszcze bardzo --- mam nadzieję ze jutro do nas zadzwonią też z taka wspaniałą wiadomością ------

reklama
Do góry