reklama
hej Ja jestem obecnie w 14 tc. 07.10.2013 idę na amniopunkcję, gdyż test pappa wyszedł źle . Ryzyko mam 1:97... ma
m 23 lata.
wolne beta hcg 155,00
pappa 2,450
CRL 64,4
NT- 2,1
kość nosowa - obecna
OSOBIŚCIE NIE BOJĘ SIĘ BADANIA. Odkąd przeczytałam te forum Dziewczyny przecież prawie każdej z Was po amniopunkcji wyszedł dobry wynik. Wydaję mi się , że te testy pappa sieją nie potrzebnie zamieszanie... i psychice naszej. Pozdrawiam Buziaki dla Was:*
m 23 lata.
wolne beta hcg 155,00
pappa 2,450
CRL 64,4
NT- 2,1
kość nosowa - obecna
OSOBIŚCIE NIE BOJĘ SIĘ BADANIA. Odkąd przeczytałam te forum Dziewczyny przecież prawie każdej z Was po amniopunkcji wyszedł dobry wynik. Wydaję mi się , że te testy pappa sieją nie potrzebnie zamieszanie... i psychice naszej. Pozdrawiam Buziaki dla Was:*
Do wczoraj wszystko było cudownie,telefon ze szpitala zmroził mnie na kość. Podobnie jak Ty Camilo jestem w 14 tc, zrobiłam badania z krwi i USG , wynik z USG raczej ok NT 2,3 więc w normie,jednak z krwi nie specjalnie ZD 1/136, po połączonych wynikach ryzyko wyszło 1 /153. W następny czwartek ma amniopunkcję, i wiecie co jadę z uśmiechem dzięki Wam,wszystkim. Dzięki temu miejscu i wszystkim wypowiedziom bez wyjątku jest mi łatwiej. Chcę mieć pewność , że dziecko jest zdrowe,nie zdecyduję się urodzić chorego maleństwa, bo Pan Bóg dał mi już taki skarb, kochany nad życie.
Ewencja
Początkująca w BB
Witam, w 12 tygodniu ciąży lekarz skierował mnie na test Pappa, ponieważ przezierność karkowa wyszła 2,5 mm. Zrobiłam test PAPPA, teraz jestem pod koniec 14 tygodnia, wyniki odebrałam i otrzymałam informację, że jestem w podwyższonym ryzyku i wskazanie do amniopunkcji. Ryzyko 1:250. Jestem załamana. Dodam, że mam 26 lat.
Ewencja
Początkująca w BB
1:250... ja mialam 1:25 i wyszlo wszystko dobrze, nie przejmuj sie na zapas bo zaszkodzisz niuni
Ewencja
Początkująca w BB
No i już wiem, wszystko jest w porządku.... dzidzia jest zdrowa))))))
Gratuluje
reklama
Cześć dziewczyny,
Jestem w 14 tyg ciazy, dwa tyg temu byłam na badaniach prenatalnych okazało sie że NT wynosi 2,9, zrobiłam test paapa - zwiększone ryzyko zespołu Downa. Nie potrafiłam w to uwierzyć, przepłakałam kilka dni ( w rodzinie wszyscy zdrowi jak z jednej tak i z drugiej strony). W tym tyg otrzymałam wyniki zespół Downa ryzyko znikome po czym się strasznie ucieszyłam, a po chwili usłyszałam ALE trisomia 18 i 13 znacznie się zmieniły z 1:4440 do 1:454 ,a Zespół Patau z 1:2999 do 1:1440. Zalecili amniopunkcje. Wczoraj się zdecydowałam, we wtorek zabieg. Boje się zabiegu, nie tyle bólu - boje się o moje maleństwo. Zdecydowałam się z jednego powodu, jeśli dziecko faktycznie będzie chore na ZE to nie przeżyję faktu, że po porodzie odejdzie.. Liczę na to że będzie zdrowe!!! I zostanę szczęśliwą mamą :-).
Jestem w 14 tyg ciazy, dwa tyg temu byłam na badaniach prenatalnych okazało sie że NT wynosi 2,9, zrobiłam test paapa - zwiększone ryzyko zespołu Downa. Nie potrafiłam w to uwierzyć, przepłakałam kilka dni ( w rodzinie wszyscy zdrowi jak z jednej tak i z drugiej strony). W tym tyg otrzymałam wyniki zespół Downa ryzyko znikome po czym się strasznie ucieszyłam, a po chwili usłyszałam ALE trisomia 18 i 13 znacznie się zmieniły z 1:4440 do 1:454 ,a Zespół Patau z 1:2999 do 1:1440. Zalecili amniopunkcje. Wczoraj się zdecydowałam, we wtorek zabieg. Boje się zabiegu, nie tyle bólu - boje się o moje maleństwo. Zdecydowałam się z jednego powodu, jeśli dziecko faktycznie będzie chore na ZE to nie przeżyję faktu, że po porodzie odejdzie.. Liczę na to że będzie zdrowe!!! I zostanę szczęśliwą mamą :-).