reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dziewczyny czy ktoras z was miala takie wyniki i okazalo sie ze urodzila zdrowe dziecko???
nt-4mm
pappa 1:30
moj wiek 29 lat
odpiszcie!prosze.kora

reklama
Witajcie dziewczyny!
Ja jestem w takiej samej sytuacji.
NT-4mm i test z krwi 1:30.
Co o tym sadzicie????Ja jestem zalamana i odchodze od zmyslow.
Czekam na aminopunkcje 3 tyg a pozniej tydzien na wynik.Chyba zwariuje przez ten czas.Pomozcie!!!!!
Kora

KORA uwazam, ze dobrze robisz decydujac sie na amnio, przynajmniej nie bedziesz zyc do konca ciązy w niewiedzy co z Twoim dzidziusiem. Jak zapewne czytałaś dziewczyny, które nie zrobiły amnio teraz sie zamartwiają.
Bądź dobrej mysli i wierz,w to że dziecko jest zdrowe, pamietaj nadzieja umiera ostatnia.
Znam gorsze wyniki badań od Twoich i po amnio wynik -kariotyp prawidłowy wiec głowa do góry.
Mnie bardzo pomogło forum "Przeziorność karkowa" polecam, są tam dziewczyny zmagające sie z takimi problemami jak my. One miały gorsze wyniki, a dzieci sa zdrowe, poprostu taka uroda, to nie oznacza wady!!!!!
Trzymam za Was kciuki i oczywiście pisz do nas i napisz wynik amnio.

Marcia Szczecin.
A jakie byly twoje wyniki????
bo moje to nt-4mm a wynik krwi 1:30.boje sie strasznie,czekam na amino.kora.

Kacha Wawa
Kochana.Co sadzisz o moich wynikach?
nt-4mm ;pappa-1:30
mam 29 lat.
boje sie strasznie,czy mialas jeszcze inne objawy?
a tak poza tym jestes cudowna osoba i mama!!!!!kora.

Kora myślę, że dobrze zrobiłaś decydując się na amino, ja zakończyłam wyniki na teście pappa i usg i teraz tego żałuję, będziesz miała jasność co i jak. Takie nt to jeszcze nie wyrok, wcale nie musi świadczyć o wadzie genetycznej, ale np. o wadzie serca u dzidzi, a czasem bywa tak że dziecko pomimo podwyższonego nt jest całkiem zdrowe. Jeśli chodzi o test Pappa to są statystyki i czasem wychodzi fałszywie dodatni, zwłaszcza, że w teście uwzględniają najczęściej nt, co od razu podnosi ryzyko wady genetycznej. Trzymam kciuki, żeby twoje dziecko było zdrowe. Trzymaj się.

Kora ja miałam wszystkie USG ksiązkowe, a niestety test Pappa wyszedł kiepsko, wiec wiadomo,ze to tylko statystyki jak tu piszą dizewczyny, nie wiem czemu znalazłam sie w podniesionym ryzyku urodzenia chorego dziecka, bo mam 35 lat???? do dzis zachodze w głowe co mogło to spowodować.
W kazdym bądź razie synek jest zdrowiutki:) wiec czekaj na wynik amnio, a wyskoie NT naprawde jeszcze o niczym nie swiadczy!!!!

Słuchaj a czemu masz czekac "tylko" tydzień na wynik amnio??? Bo zazwyczaj czeka sie ok.3 tyg.???? moze robisz metodą FISHA jak ja, ale ja miałam wynik w trzecim dniu!

Bombusia.
Ja mieszkam w Londynie i moze tutaj w Anglii czeka sie tak krotko.Tak mi powiedzial lekarz.Proponowal mi dwie metody;jedna moglam zrobic juz teraz-pobieranie z lozyska a na druga musze czekac do 16 tyg i to bedzie pobieranie z wod plodowych.Wolalam druga opcje bo niby ma tylko 1% ryzyka poronienia a ta pierwsza od 1-2%.Aborcja u mnie i tak nie wchodzi w gre.Szanuje zycie-nawet to chore!Jednak baaaaaaaaardzo sie boje.Chyba zwariuje do tego 6 pazdziernika a pozniej bedzie jeszcze gorzej czekajac na wynik.Bo teraz jest jeszcze jakas nadzieja a pozniej:(
Patrze teraz na wszystkie zdrowe dzieci i tak zazdroszcze tym mamusiom(oczywiscie tak pozytywnie)a ja jestem taka podlamana.Niby normalnie funkcjonuje ale myslami ciagle jestem gdzie indziej.

reklama
W moim przypadku te przepływy badał właśnie na tym usg genetycznym, ale skoro u Ciebie nie zwrócili na to uwagi to napewno jest wszystko wporządku. Zresztą powinno to być opisane przez lekarza, który badanie wykonuje.

Do góry