reklama
Ja wiem, że amnio jest najbardziej wiarygodna ale kurde boje się jej.Ja robiłam amnio przy córce. Zapytałam dr co on by zalecił swojej żonie. Odpowiedział, że nifty nie da 100%.
Wada która wyszła u córki nie wyszła by na nifty. Podejrzenie zd było i to zostało wykluczone.
A powiedzcie mi proszę w jakim celu chodzicie do genetyków? Ja tez byłam , ale u mnie wizyta wyglądał na tej zasadzie ze powiedział mi coś na temat samej wady ( która była podejrzewana u mojego dziecka ) i zalecił wykonanie aminopunkcji .
Mi lekarz powiedział tak: Test Pappa wyszedł źle. Jak zrobię NIFTY / panorama i wyjdzie negatywnie wiadomo pójdę na aminopuncje , ale co jeśli wyjdzie pozytywnie . Któremu testowi wierzyc Pappa czy NIFTY? Przecież oba oparte są na statystyceJa wiem, że amnio jest najbardziej wiarygodna ale kurde boje się jej.
floresence
Fanka BB :)
Ja zrobiłam początkowo nifty przy ryzyku 1:101 T13, wyszło że niskie ryzyka ale ciągle w głowie mi siedziało, że to statystyka. Zrobiłam amniopunkcję ale sam kariotyp bo w szpitalu uznali że nie mam wskazań na mikromacierze i dokupić nie można było. I ciągle mam myśli co jeśli cośby wyszło w mikromacierzach… Ale póki co echo serca super połówkowe też. Licze na to ze niska pappa i betaHCG były przez nadciśnienie. W nast tyg mam prenatalne 3 trymestruJa wiem, że amnio jest najbardziej wiarygodna ale kurde boje się jej.
Nelka85
Tyzyko jest minimalne ale rozumiem i nie namawiam. Ja teraz jestem w 2 ciąży i raczej że względu na wadę córki amnio będę robić ponownie.Ja wiem, że amnio jest najbardziej wiarygodna ale kurde boje się jej.
Nam wada w 15 chromosomie wyszła i po porodzie jeszcze raz jej robili żeby potwierdzić. U mnie w klinice od razu pytali czy chce dokupić mikromacierzeJa zrobiłam początkowo nifty przy ryzyku 1:101 T13, wyszło że niskie ryzyka ale ciągle w głowie mi siedziało, że to statystyka. Zrobiłam amniopunkcję ale sam kariotyp bo w szpitalu uznali że nie mam wskazań na mikromacierze i dokupić nie można było. I ciągle mam myśli co jeśli cośby wyszło w mikromacierzach… Ale póki co echo serca super połówkowe też. Licze na to ze niska pappa i betaHCG były przez nadciśnienie. W nast tyg mam prenatalne 3 trymestru
Pati12345
Początkująca w BB
A mi lekarz powiedział że nifty to owszem statystyka ale przynajmniej bada dna płodu a nie tak jak pappa i jeśli wyszło ryzyko niskie to nie podejmowałby się amniopunkcji. Więc co lekarz to inne opinieNie od razu dał mi na amniopunkcja ale mój lekarz pytał się o te nifty. Tylko ze nifty to nadal statystyka.
floresence
No zależy właśnie od placówki u mnie wykupić nie można było w Gdańsku w uck - kierują sami jeśli są do tego przesłanki w USG, a i mnie nie było.Tyzyko jest minimalne ale rozumiem i nie namawiam. Ja teraz jestem w 2 ciąży i raczej że względu na wadę córki amnio będę robić ponownie.
Nam wada w 15 chromosomie wyszła i po porodzie jeszcze raz jej robili żeby potwierdzić. U mnie w klinice od razu pytali czy chce dokupić mikromacierze
NIFTY z tego co pisze na stronie wynik fałszywie ujemny zdarza się 1:10 000.
Ja robiłam NIFTY, teraz czekam na wynik amino.
Jesteś już w 18 tygodniu więc nie ma na co czekać tylko robić badanie, wyniki amino 2-3 tygodnie. Mikromacierze mi powiedziano minimum 10 dni
Jesteś już w 18 tygodniu więc nie ma na co czekać tylko robić badanie, wyniki amino 2-3 tygodnie. Mikromacierze mi powiedziano minimum 10 dni
reklama
wiesz co własne jeski zrobię to wykupie wynik flash to są 3_4 dni i ma się wyniki tych 3 głównych trisomii.NIFTY z tego co pisze na stronie wynik fałszywie ujemny zdarza się 1:10 000.