reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Każdy z nas sam podejmuje decyzje (sam lub z ojcem dziecka) i sam ponosi konsekwencje. Nie jesteśmy tu od oceniania, a od wspierania się i porad dla mniej doświadczonych mam. To jedyne forum jakie znam, gdzie jest faktyczne wsparcie, a nie nienawiść, mieszanie z błotem i wyśmiewanie. Chciałabym, żeby tak zostało.

Każdy z nas sam podejmuje decyzje (sam lub z ojcem dziecka) i sam ponosi konsekwencje. Nie jesteśmy tu od oceniania, a od wspierania się i porad dla mniej doświadczonych mam. To jedyne forum jakie znam, gdzie jest faktyczne wsparcie, a nie nienawiść, mieszanie z błotem i wyśmiewanie. Chciałabym, żeby tak zostało.
Prawda ! Ja otrzymałam tu od Was bardzo dużo wsparcia i wiele , wiele dobrych rad ! ❤️

Niestety, ale w tym wątku dziewczyny traciły dzieci i zdecydowana większość to były dzieci zdrowe. :( Wyciek płynu czy infekcja nie są zależne od trisomii czy innych wad. Obawiam się, że takie jest ryzyko zabiegu.
Owszem ale to ryzyko jest minimalne.
i dane naukowe pokazują że jednak większość traconych ciąż to chore dzieci.

Swoją drogą jeśli zapada decyzja o amniopunkcji to nigdy na zasadzie "a zrobię sobie". Lekarz też musi widzieć podstawy aby je zlecić także w większości wydaje mi się że mogą to być jednak ciążę z wadami. Ja po Pappa i złych wynikach byłam pewna że jeśli NIPT to potwierdzi to z całą odpowiedzialnością decyduje się na amniopunkcje.

Swoją drogą jeśli zapada decyzja o amniopunkcji to nigdy na zasadzie "a zrobię sobie". Lekarz też musi widzieć podstawy aby je zlecić także w większości wydaje mi się że mogą to być jednak ciążę z wadami. Ja po Pappa i złych wynikach byłam pewna że jeśli NIPT to potwierdzi to z całą odpowiedzialnością decyduje się na amniopunkcje.
Ale masa lekarzy nie kieruje na nipt, tylko na amnio, miałam dokładnie taka sytuację i nikt nie wspomniał, że taki test w ogóle istnieje. Od razu była rozmowa o badaniu inwazyjnym.

reklama
Witam czy jest tu ktos kto chciałby porozmawiać wesprzeć ...
Jestem w 16 tygodniu obrzeg płodu zespol edwardsa... Jednym slowem czekam na śmierć mojej córeczki bardzo sie boję....

Do góry