Paulina 1980
Fanka BB :)
Płyn owodniowy podbarwiony starą krwią co to oznacza ???tak mam napisane po amniopunkcji
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hmm że może wcześniej miałaś jakiegoś krwiaka? Plamiłas na początku ciąży?Płyn owodniowy podbarwiony starą krwią co to oznacza ???tak mam napisane po amniopunkcji
Przypomniało mi się miałam malutkiego torbiela na lewym jajniku. żadnych nie miałam plamien a tym bardziej krwawieniahmm że może wcześniej miałaś jakiegoś krwiaka? Plamiłas na początku ciąży?
Zadzwoń tam i zapytaj, niektórzy lekarze wolą robić aminopunkcje po skończonym 16 tygodniu.Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej zrobić amniopunkcje?? Ja chciałabym w 16 ale z uwagi na święta i fakt że dr ją wykonuje w poniedziałki zostaje mi albo za tydzień czyli będzie to poczatek 15 tygodnia albo potem 17 to już trochę późno. Mam ryzyko 1do 45 ZE :-(
Niby max 20 tygodnia z tego co gin mówił.Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej zrobić amniopunkcje?? Ja chciałabym w 16 ale z uwagi na święta i fakt że dr ją wykonuje w poniedziałki zostaje mi albo za tydzień czyli będzie to poczatek 15 tygodnia albo potem 17 to już trochę późno. Mam ryzyko 1do 45 ZE :-(
Jeśli płyn był podbarwiony krwią starą to może być jakiś krwiak, nawet malutki i pechowo lekarz w niego trafił igłą, stąd krew się znalazła. Niemniej jednak wolałabym to pilnie skonsultować z lekarzem. Jakie miałaś NT w wynikach prenatalnego usg?Hej dziewczyny już jestem po amniopunkcji. Mam do Was pytanie kolor płynu owodniowego był ciemny lekarz napisał podbarwiony starą krwią.
I jeszcze jedno mnie zainteresowało we wskazaniach nam napisane zwiększone ryzyko wystąpienia trisomii 21 ( ok ryzyko 1 do 292 ) i NT ( NT było w normie na USG prenetalnym i genetyk to potwierdził) ?
NT na USG prenetalnym 2,30 mmJeśli płyn był podbarwiony krwią starą to może być jakiś krwiak, nawet malutki i pechowo lekarz w niego trafił igłą, stąd krew się znalazła. Niemniej jednak wolałabym to pilnie skonsultować z lekarzem. Jakie miałaś NT w wynikach prenatalnego usg?
musisz podać jeszcze crl z badania prenatalnego, bo NT trzeba zawsze odnosić do crl.NT na USG prenetalnym 2,30 mm
Cel 72 mmmusisz podać jeszcze crl z badania prenatalnego, bo NT trzeba zawsze odnosić do crl.