reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Allegro i inne aukcje internetowe

Sliczne.Ale ja na razie basta z allegro Poczekam na przypływ gotówki bo zaszalałam ost na MC;))))Teraz czekam na przesyłki;)))
Masz racje,co nas to obchodzi ze muszą dojechac.A tamtej co Ci tak napisała w mejlu wystawiła bym odpowiedni komentarz;o

reklama
Co to jest MC???
Co do tej wysyłki każdego przedmiotu osobno! Teraz jeszcze widzę że kobieta liczy sobie po 10zł na wysyłkę każdego przedmiotu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Pomimo tego że to wszystko to malutki ciuszek, który bez problemu można by wysłać listem poleconym ekonomicznym za 5zł!!

Olimpia72- to dlatego,ze ktoś wcześniej podał taka kwotę jak Ty, a zawsze wygrywa ten kto wcześniej włączył się do licytacji i podał podobną lub wyższą kwotę, to nie koniecznie musiało być 30, ale np 40, a Ty miałaś snajpera ustawionego i nie widziałaś, kto wygrywał wcześniej i jak Twój snajper strzelił max to tamta osoba automatycznie wskoczyła nad Ciebie,bo podała wyższą kwotę lub Twojego maxa :)

Co do cen wysyłek to faktycznie jakaś paranoja, jest dużo rzeczy za 1zł, a koszt wysyłki to od 10 wzwyż, a ostatnio chciałam licytować aukcje z sukienkami zostało ok5 minut cena 5zł za trzy sztuki a wysyłka 25zł to dopiero paranoja, bo jak ktoś nie zarobi na towarze to chociaż na przesyłce. Ja jak otrzymam towar to sama sobie przeliczam ile kosztowała przesyłka, na ogół to jakaś mała różnica na szczęście :)

Co do cen wysyłek to faktycznie jakaś paranoja, jest dużo rzeczy za 1zł, a koszt wysyłki to od 10 wzwyż, a ostatnio chciałam licytować aukcje z sukienkami zostało ok5 minut cena 5zł za trzy sztuki a wysyłka 25zł to dopiero paranoja, bo jak ktoś nie zarobi na towarze to chociaż na przesyłce. Ja jak otrzymam towar to sama sobie przeliczam ile kosztowała przesyłka, na ogół to jakaś mała różnica na szczęście :)

Ja się kiedyś wkurzyłam i wystawiłam Neutrala takiej osobie, która wzięła za przesyłkę 10zł, a zapłaciła 4 czy nawet 3. Bo dla mnie to jest złodziejstwo. Jak różnice są groszowe to można odpuścić, ale jak ktoś ewidentnie chce zarobić na przesyłce to już jest złodziejem....
Tylko oczywiście otrzymałam w drugą stronę Neutrala:( Właściwie nie wiem za co?? Za napisanie prawdy?

A teraz kobieta chce żebym jej zapłaciła za przesyłkę 3 rzeczy 30złotych, za samą przesyłkę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A sto procent daję że wszystko przyjdzie jedną paczką i znaczków będzie może za maks 5zł:wściekła/y::wściekła/y: Tak mi dzisiaj ciśnienie podniosła że masakra..... a do tego nie odpowiada już na maile. Tylko napisała ile mam jej zapłacić na jakie konto i się nie odzywa....
Allegro też jak zawsze odezwie się dopiero za jakieś kilka dni:wściekła/y: A pewnie i tak napiszą, że to nie ich problem:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Paulka dzięki:-)
zdec masakra 30zł za 3 małe szmatki.Az się przeklenstwo ciśnie na usta.Mi za te 7 par spodenek kazała zapłacić 11zł to jeszcze nie jest tak zle.

Paulka dzięki:-)
zdec masakra 30zł za 3 małe szmatki.Az się przeklenstwo ciśnie na usta.Mi za te 7 par spodenek kazała zapłacić 11zł to jeszcze nie jest tak zle.

Pewnie dlatego skończy się na tym że wezmę od niej tylko jedną rzecz, z wysyłką 20zł, a resztę niech sobie w d*** wsadzi. Oczywiście wystawię też negatywa i dokładnie napiszę dlaczego nie doszło do transakcji..... Niech mi odda negatywa, na oszustów nic nie poradzimy.
Tylko czekam co allegro napisze na to. Chociaż coś czuję że nic:(

zdec-za 30 zł to byś miała przesyłkę kurierską na następny dzień to naprawdę jakaś naciągara, powiem Wam,ze ja sobie cenię osoby, które piszą,że jeśli kupisz u nich na kilku aukcjach to za wysyłkę płacisz tylko raz, ewentualnie 1 czy 2 zł dopłaty i u takich staram się kupować, ostatnio wygrałam aukcję z zestawem ubranek za 8zł i ta dziewczyna zaproponowała mi podobny zestaw też za 8 zł a za cała wysyłkę wyszło 5zł, i napisałam jej,ze jak będzie coś wystawiać to niech da znać :) chętnie się skusze w takich cenach :)

Niby na aukcji nie było napisanego że za wysyłkę płaci się tylko raz.
Ale jeszcze nie spotkałam się z taką sytuacją (do teraz:wściekła/y:) żeby tak nie było....
Ja też ostatnio kupiłam sporo rzeczy u jednej kobiety i w odpowiedzi na maila o cenę wysyłki tych wszystkich rzeczy napisała mi że 10zł, a w razie czego ona pokryje resztę.... Ale tam jest kilkanaście ciuszków, a tu tylko 1!!!!!!!!!!!!! I to jeszcze każdy osobno. W sumie chciałabym zobaczyć jak oni to by wysłali w 3 paczkach, ale szkoda mi pieniędzy marnować.... Jestem pewna że i tak by przyszło w jednej!!

reklama
Niby na aukcji nie było napisanego że za wysyłkę płaci się tylko raz.
Ale jeszcze nie spotkałam się z taką sytuacją (do teraz:wściekła/y:) żeby tak nie było....
Ja też ostatnio kupiłam sporo rzeczy u jednej kobiety i w odpowiedzi na maila o cenę wysyłki tych wszystkich rzeczy napisała mi że 10zł, a w razie czego ona pokryje resztę.... Ale tam jest kilkanaście ciuszków, a tu tylko 1!!!!!!!!!!!!! I to jeszcze każdy osobno. W sumie chciałabym zobaczyć jak oni to by wysłali w 3 paczkach, ale szkoda mi pieniędzy marnować.... Jestem pewna że i tak by przyszło w jednej!!

czyli ewidentnie masz dowód,ze chce Cię naciągnąć, bo większość normalnych sprzedających pisze,ze kupując na kilku aukcjach płacisz tylko raz, albo ewentualnie dogadujesz sie co do kosztów wysyłki,a sprawdzałaś jej komantarze na koncie, może już ktoś miał z nią problemy

Do góry