reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Allegro i inne aukcje internetowe

No i moje ostatnie dwie aukcje, które zakończyły się na cenie 1 zł i 1,25 - z braku konkurencji w licytacji nie dojdą do skutku, jak mnie to irytuje..:growl::realmad: Ludzie nie rozumieją zasad serwisu aukcyjnego to po pierwsze, a jak już dojdzie do takiej sytuacji to nie potrafią potem otwarcie napisać, że np nie pasuje im cena i nie dojdzie do transakcji tylko wymyślają mnóstwo bzdurnych i dziwnych powodów...:angry::wściekła/y:
oj ja przez weekend polowałam troszkę ale aż się zdenerwowałam momentami, ja nie wiem jak niektórzy potrafią podbijac ceny, szok bo za takie kwoty to można coś nowego w sklepie kupić, albo 2 aukcje sprzedający zakończył przed czasem bo miały małe zainteresowanie i jedną nabyłabym za 24 zl ponad 20 ciuszkow a druga jeszcze mnej, jedynie co to udało mi się dla córci nabyć sukieneczkę
NEXT R.86 ŚLICZNA KOLOROWA+ RAJTUZKI GRATIS (933406292) - Aukcje internetowe Allegro

chciałabym jeszcze dla malucha kupić kombinezonik taki jesienny najlepiej misiowy ale nie za bardzo jest co wybrać albo ceny kosmiczne coś w tym stylu
Śliczny misiowy kombinezon wiosenny 0-3 m (921511885) - Aukcje internetowe Allegro

LADYBIRD KOMBINEZON MISIOWY 62 CM 0-3 MIES (927145407) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Lencja odpisali Ci z allegro??
Tak, dostałam odpowiedź kilkanaście minut temu.. Jest nijaka... Zaraz ją tutaj wkleję.
Dodam tylko, że jestem już zmęczona wymianą zdań pomiędzy tą laską, która wystawiła aukcję od 1 zł bez ceny minimalnej. Na dodatek ona jeszcze kila dni temu rozpoczęła procedurę sporu w Allegro - zupełnie nie rozumiejąc,że ta procedura służy do czegoś zupełnie innego niż rezygnacja ze sprzedaży towaru. Irytujące jest to, że ona zupełnie nie rozumie słowa pisanego, że po tygodniu ściemniania pisze w sporze, że ona odstępuje od sprzedaży towaru. W odpowiedzi opisałam całość, wrzuciłam zrzuty ekranowe z całej korespondencji i napisałam, że nie chcę od niej już nic kupować, że wystawię jej negatywny komentarz tylko nie chcę dostać takiego samego w odwecie - bo za co? Za chęć kupna towaru na aukcji, gdzie nie było konkurencji w licytacji? Kiedy ona na to odpowiedziała: "nie mam czasu na bzdurne pogaduchy bo za to mleka nie kupie ani lekarstw ktore sa jeszcze niewykupione dla dziecka bo za co" to mi dosłownie ręce opadły.. Nie rozumiem po co zaczynała więc całą procedurę sporu...
A odpowiedż z Allegro bardzo ogólnikowa i nic nie wnosząca.. Wkleję ją tutaj jest długa...

Pragnę poinformować, że w momencie wygrania aukcji zostaje zawarta między stronami wiążąca umowa kupna-sprzedaży, która powinna być zrealizowana.
Umowy zawarte za pośrednictwem Serwisu są wiążące i obie strony są zobligowane do sfinalizowania transakcji - Sprzedający jest zobowiązany sprzedać towar za kwotę, którą wylicytował Zwycięzca aukcji, lub w przypadku aukcji Kup Teraz za cenę wskazaną przy tej opcji.

Allegro w zawartej umowie nie jest stroną i nie odpowiada za formę finalizowania transakcji. Odstąpienie od zakończenia sprzedaży może nastąpić wyłącznie na drodze porozumienia Kontrahentów bądź na drodze postępowania sądowego.

Zachęcam więc do próby ponownego kontaktu ze Sprzedającym w celu sfinalizowania transakcji lub porozumienia się.

Jeśli nie udałoby się Pani skontaktować ze Sprzedającym i nie doszłoby do sfinalizowania transakcji, pragnę uprzedzić, że Sprzedający może uruchomić procedurę zwrotu prowizji od sprzedaży (od 7 do 45 dni od zakończenia aukcji). Wówczas zostanie Pani poproszona o złożenie w ciągu 7 dni wyjaśnień na temat przebiegu aukcji. Może to pomóc w uniknięciu otrzymania ostrzeżenia za niesfinalizowanie transakcji.

Jeśli powód wystąpienia o zwrot prowizji przez Sprzedającego będzie niezgodny z rzeczywistym przebiegiem transakcji, Sprzedający otrzyma ostrzeżenie. Trzy ostrzeżenia, od trzech różnych Kontrahentów, blokują konto Sprzedającego.

Przypominam również o możliwości wystawienia komentarza na temat przebiegu aukcji.

Mam nadzieję, że uda się Państwu dojść do porozumienia.

Ponadto informuję, że system komentarzy w naszym Serwisie został oddany całkowicie w ręce Użytkowników. Serwis Allegro nie ingeruje w treść i zasadność wystawianych komentarzy. Serwis nie jest w stanie opowiedzieć się po którejkolwiek ze stron. Wystawienie komentarza zależy tylko i wyłącznie od dobrej woli Kontrahenta. Regulamin nie przewiduje tzw. "obrony" przed negatywnym komentarzem.

W sytuacji gdy otrzyma Pani negatywny komentarz, może się Pani zwrócić do naszego Serwisu o jego usunięcie, w ściśle określonych warunkach. Więcej informacji na ten temat znajdzie Pani w Pomocy: Zasady na Allegro > Komentarze > "Czy mogę poprosić o usunięcie komentarza?", na stronie:

Pomoc

To tyle z odpowiedzi, a w procedurze usuwania komentarzy jest napisane: "Uwaga: Nie usuwamy komentarzy wystawionych w ramach „odwetu” lub w wyniku nieporozumienia między Kontrahentami"

Nawet nie chce mi się tego komentować..

Nawet mnie nie strasz z tymi negatywami.
Też jestem trochę zła. Kobieta u której wylicytowałam mnóstwo rzeczy nie odpowiada na maila ile mam zapłacić za przesyłkę większej liczby rzeczy?
A widzę że codziennie loguje sie na allegro. Jak nie odpowie do końca tygodnia to do niej zadzwonię.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry