reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Allegro i inne aukcje internetowe

reklama
A to nie wiedziałam, przepraszam :)
Ja przeglądam wszystkie od złotówki i jak coś jest BCM i nie będę tego obserwowała to wrzuciłam, a chłopięcych nie kupuję - mam nadzieję, że słusznie hihihi

Poza tym zobaczyłam , że pierwotnie tego posta z linkami wrzuciłam, w temat zakupów a nie allegro i go tu przeniosłam, chyba lepiej nie mieszać, jak mamy wątek allegro to niech spełnia swoją funkcję.

Nie masz za co przepraszać, no chyba że mnie poniesie i przelicytuję :-) Wtedy to mąż zabierze mi kasę albo co byłoby gorsze modem :-) Obserwować tą aukcję zaczęłam dopiero teraz kiedy podałaś adres :-D wcześniej nie widziałam :-D

A oto przykładowe rzeczy

Więcej dla chłopca z wiadomego powodu :-D ale i dla dziewczynek tez sie coś znajdzie :tak:

Załączniki

• 13.jpg
    13.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 33
  • 38.jpg
    38.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 34
Nie masz za co przepraszać, no chyba że mnie poniesie i przelicytuję :-) Wtedy to mąż zabierze mi kasę albo co byłoby gorsze modem :-) Obserwować tą aukcję zaczęłam dopiero teraz kiedy podałaś adres :-D wcześniej nie widziałam :-D
Uff to dobrze, bo w pierwszym momencie zrozumiałam jakbym Ci nieco w paradę weszła podając tę aukcję :) Powodzenia więc i utrzymuj modem jak najdłużej :-):-):-)

No i moje ostatnie dwie aukcje, które zakończyły się na cenie 1 zł i 1,25 - z braku konkurencji w licytacji nie dojdą do skutku, jak mnie to irytuje..:growl::realmad: Ludzie nie rozumieją zasad serwisu aukcyjnego to po pierwsze, a jak już dojdzie do takiej sytuacji to nie potrafią potem otwarcie napisać, że np nie pasuje im cena i nie dojdzie do transakcji tylko wymyślają mnóstwo bzdurnych i dziwnych powodów...:angry::wściekła/y:

No i moje ostatnie dwie aukcje, które zakończyły się na cenie 1 zł i 1,25 - z braku konkurencji w licytacji nie dojdą do skutku, jak mnie to irytuje..:growl::realmad: Ludzie nie rozumieją zasad serwisu aukcyjnego to po pierwsze, a jak już dojdzie do takiej sytuacji to nie potrafią potem otwarcie napisać, że np nie pasuje im cena i nie dojdzie do transakcji tylko wymyślają mnóstwo bzdurnych i dziwnych powodów...:angry::wściekła/y:

A jaki powód Ci napisali?:wściekła/y:
Oczywiście napisałaś im że zakończy się to negatywem?

A jaki powód Ci napisali?:wściekła/y:
Oczywiście napisałaś im że zakończy się to negatywem?

Najpierw napisałam do allegro z pytaniem co zrobić aby w takich sytuacjach nie otrzymać negatywnego komentarza w odpowiedzi na mój negatyw.
A co do powodów to aż zacytuję, przy pierwszej aukcji po 3 prośbie o dane do przelewu dostałam odpowiedź: "piekli sie pani jakby dala za to ze 100 zl a nie na lizaka 1 zl j tak za to moge pani wyslac tylko jedno body bo ja potrzebuje na mleko bo nie mam za co kupic wiec nie bede sie osmieszac i ponad 150 ubranek dawac za 1 zl pani jest po prostun s mieszna niedam pani zadnego nr konta zegnam"
A przy drugiej aukcji przeczytałam: " Nastąpiło tutaj pewne nieporozumienie, gdyż mój mąż zakończył aukcję wcześniej ponieważ kupiec na ubranka znalazł się na miaejscu, a nie odwołał ofert gdyż nie wiedział, że tak trzeba Bardzo przepraszam za pomyłkę oczywiście pieniążki zaraz odsyła z powrotem na konto i proszę o wyrozumiałość." Dziwne zwłaszcza z tym oddawaniem należności kiedy ja czekałam wciąż na nr konta..

Mam już powoli dystans do aukcji BCM, teraz też jedna bardzo mi się podoba i już napisałam maila do sprzedającego z pytaniem o to za ile może tę aukcję zakończyć, bo sądzę, że może być podobnie, znowu jest od 1 zł bcm i nikt się póki co nie interesuje..

Najpierw napisałam do allegro z pytaniem co zrobić aby w takich sytuacjach nie otrzymać negatywnego komentarza w odpowiedzi na mój negatyw.
A co do powodów to aż zacytuję, przy pierwszej aukcji po 3 prośbie o dane do przelewu dostałam odpowiedź: "piekli sie pani jakby dala za to ze 100 zl a nie na lizaka 1 zl j tak za to moge pani wyslac tylko jedno body bo ja potrzebuje na mleko bo nie mam za co kupic wiec nie bede sie osmieszac i ponad 150 ubranek dawac za1 zl pani jest po prostun s mieszna niedam pani zadnego nr konta zegnam"
A przy drugiej aukcji przeczytałam: " Nastąpiło tutaj pewne nieporozumienie, gdyż mój mąż zakończył aukcję wcześniej ponieważ kupiec na ubranka znalazł się na miaejscu, a nie odwołał ofert gdyż nie wiedział, że tak trzeba Bardzo przepraszam za pomyłkę oczywiście pieniążki zaraz odsyła z powrotem na konto i proszę o wyrozumiałość." Dziwne zwłaszcza z tym oddawaniem należności kiedy ja czekałam wciąż na nr konta..

Jak dla mnie to to są oszuści!! Jak nie potrafią wystawiać aukcji to nie powinni tego robić!! A mail z pierwszej aukcji jest po prostu bezczelny!!:wściekła/y::wściekła/y: Ale bym wysmarowała za coś takiego negatywa:wściekła/y::wściekła/y:
A ten drugi ile ma komentarzy?? Że niby masz uwierzyć że to jakiś amator....

Jak dla mnie to to są oszuści!! Jak nie potrafią wystawiać aukcji to nie powinni tego robić!! A mail z pierwszej aukcji jest po prostu bezczelny!!:wściekła/y::wściekła/y: Ale bym wysmarowała za coś takiego negatywa:wściekła/y::wściekła/y:
A ten drugi ile ma komentarzy?? Że niby masz uwierzyć że to jakiś amator....
Uwierz mi, że musiałam się mocno powstrzymać aby od ręki tej pierwszej lasce nie odpisać... Żadna z tych osób nie jest amatorem i w sumie nie ma negatywnych komentarzy póki co ;-)Znalazłam w opcjach allegro, że serwis może dać użytkownikowi ostrzeżenie, a 3 ostrzeżenia = blokada konta, stąd wpierw mój mail do allegro (też zacytowałam w nim te wypowiedzi), a potem jak dostane od nich odpowiedź dopiero wystawię komentarze. Zobaczymy czy ten serwis ma jakąś metodę postępowania w takiej sytuacji, jestem tego bardzo ciekawa.

reklama
Do góry