reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alkohol

reklama
Nie dlatego odpuściłam ale zapytałam żeby nie zrobić jakieś głupoty, bo mówili że przecież nic nie będzie I że dobre na laktacje, dlatego też zapytałam 😁

Dużo osób ma swoje "złote rady", jak ktoś chce niech pije i tydzien po porodzie. Nie mnie oceniać jak ktoś żyje.

powiem szczerze że staram się bardzo dbać o siebie żeby mieć siłę jak Bartek wyjdzie do domu ale chyba faktycznie trochę przesadzam i chyba dałam się zwariować, muszę wrzucić trochę na luz.

Warto pamiętać, że chodzi też o Ciebie, musisz się zagoic i oczyścić po porodzie, a alkohol może negatywnie wpływać na odbudowę tkanek. Tak samo jak dym tytoniowy. Daj swojemu ciału czas

reklama
Warto pamiętać, że chodzi też o Ciebie, musisz się zagoic i oczyścić po porodzie, a alkohol może negatywnie wpływać na odbudowę tkanek. Tak samo jak dym tytoniowy. Daj swojemu ciału czas
To nieszczęsne karmi ma zawartość alkoholu DO 0,5%. Taka „dawka” alkoholu nie jest w stanie jej zaszkodzić. Ani zakłócić procesów regeneracyjnych. Przecież dziewczyna nie wypije ani 100 ani nawet 10 porcji.
Jest jej potrzebny relaks a nie stres, czy piwo bezalkoholowe jest 0,0% czy poniżej 0,5%.

Do góry