reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergie

sandra- fajnie,że sarak trafiła w "dobre ręce":tak::tak: jeśli masz możliwość zrobienia wszystkich testów,nie miej wątpliwości - zrób, tym bardziej,że za to nie płacisz...

reklama
sandra- fajnie,że sarak trafiła w "dobre ręce":tak::tak: jeśli masz możliwość zrobienia wszystkich testów,nie miej wątpliwości - zrób, tym bardziej,że za to nie płacisz...
Za testy bede placic, tylko wizyty mam za darmo. Jutro jedziemy robic na bialko mleka krowiego i kosztuje to 30zl ze skierowaniem. Wydaje mi sie, ze za kazdy alergen placi sie mniej wiecej tyle.

AgaMonika, moze nie koniecznie czekolada tylko kakao podobno bardzo mocno uczula i raczej nie wprowadza sie go do 3 roku zycia, tak samo jak miodu.

A my dalej z mlekiem na nie. dalam mlodemu jogurt banan (gerbera) i znow mu placki na buzi wyszly. Dobrze ze po serach nic nie ma.

Wama, oby Patowi jak najszybciej placki z buzki zeszly. Zrob znowu ok. miesieczna przerwe i sprobuj ponownie.

A ja juz nie wiem na co to moje dziecko moze miec ta alergie. Odstawilam jej produkty mleczne i jajka, juz ponad tydzien jest na takiej diecie. Skore miala od kilku dni idealna, a dzisiaj rano patrze, a tu znowu ma plecy w czerwonych plackach :baffled: Skad to sie wzielo :confused:

ojej bardzo Wam współczuje a raczej dzieciaczkom tych alergii, po co dziadostwo sie przyplątuje :no:
ja małej daje nesquika przed spaniem i jak sie obudzi rano o 6 robie na mleku 3,2% i odpukac niec się nie dzieje:-)

Mada, dajesz Ami takie normalne kakao w granulkach z Nesquika? Oj zazdroszcze :zawstydzona/y: Kiedy Sarka bedzie mogla w koncu normalnie jesc :baffled:

Sandra moze Sara sie mocno w nocy spocila i stad sa te placki, Pat tez czasem tak ma, albo moze podczas Twojej nie obecnosci Sarze wpadlo w rece cos z zakazanego jedzenia. Jak masz masc i jest to wysypka po spoceniu to powinna zejsc w ciagu 24h a jak nei zejdzie to wtedy jedzenie jakies ja uczulilo. Dobre jest prowadzenie kalendarzyka, zapisywanie doslownie wszystkiego co mala dostala i mniej wiecej dana godzine.

Jakie dajecie herbatki do picia Hippa ??bo nie wiem ktora kupic herb.malinowa z dzika roza bedzie mogla?oj biedne te alergiki sa masakkra

reklama
Jeszcze na tym watku: Zadzwonilam wlasnie do laboratoirum czy sa juz wyniki badania Sary na alergie na bialko krowie i z testu wynika, ze nie jest na nie uczulona - tak mnie pani w rejestracji poinformowala, ze wszystko jest w porzadku. Myslicie, ze taki wynik testu IgE jest miarodajny?

Do góry