Kania,no właśnie,ten gluten nieszczęsny- jak masz zamiar wprowadzać?Bo ja jakos weny do tego nie mam...nie wiem,czy nie pójde po najmniejszej linii oporu i nie kupie tych "pierwszych ciasteczek" z Hippa- oni tam piszą,ze 1-2 szt. to dzienna dawka ekspozycyjna...niby wczoraj w mannę się zaopatrzyłam,ale ...jak to sie robi????Jaki przelicznik?Ojejejej...((
reklama
natolin
Fanka BB :)
ROXANNKA ja wczoraj też widziałam te słoiczki i nie wzięłam ich z racji na wprowadzanie glutenu w tej chwili, a teraz żałuję, bo za kilka dni by się przydały, a nie był to sklep blisko mnie...
gluten na razie OK
HAPPYBETTI ja daję kaszę mannę, łyżeczkę na 100ml wody
gluten na razie OK
HAPPYBETTI ja daję kaszę mannę, łyżeczkę na 100ml wody
Kania78
...
Happy ja poszłam na żywioł - zaczęłam od bułki, ekspozycję robiłam dwa razy więc bawić się już w to nie chcę. Po prostu pomalutku troszkę bułki, troszkę biszkopta i zobaczymy. W tym czasie nie będę podawać nic innego, nowego co by wiedzieć czy to gluten jest przyczyną wysypki też coś innego.
ja niedawno gluten wprowadziłam, dawałam jej kawałek bułki, jednego biszkopcika bo ma 6g glutenu, zrobiłam jej ostatnio kaszkę mannę na mleku, tzw. grysik, i polałam sokiem , ale nie chciała tego jeść niestety.
u nas żółtko ok, narazie nie wprowadzam całego jajka ( choć w sumie w biszkoptach , jak i pieczywie napewno są ).
a co do ryby, to mam słoiczek z łososiem z Hippa, ale weny brak , aby go podać . Chyba pierwsze kupię kawałek łososia i zrobię na parze, bez żadnych dodatków i zobaczę , czy wystąpi jakaś reakcja ( oby nie ).
aha Roxi nam lekarz powiedział, że gluten ważniejszy od ryby, że powinno się go pierwsze wprowadzić.
u nas żółtko ok, narazie nie wprowadzam całego jajka ( choć w sumie w biszkoptach , jak i pieczywie napewno są ).
a co do ryby, to mam słoiczek z łososiem z Hippa, ale weny brak , aby go podać . Chyba pierwsze kupię kawałek łososia i zrobię na parze, bez żadnych dodatków i zobaczę , czy wystąpi jakaś reakcja ( oby nie ).
aha Roxi nam lekarz powiedział, że gluten ważniejszy od ryby, że powinno się go pierwsze wprowadzić.
ELWIRKA 25
Mamuśka
u nas ryba tez jest ale sloiczkowa narazie i jest ok
reklama