reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia i problemy z nią związane

Kania,no właśnie,ten gluten nieszczęsny- jak masz zamiar wprowadzać?Bo ja jakos weny do tego nie mam...nie wiem,czy nie pójde po najmniejszej linii oporu i nie kupie tych "pierwszych ciasteczek" z Hippa- oni tam piszą,ze 1-2 szt. to dzienna dawka ekspozycyjna...niby wczoraj w mannę się zaopatrzyłam,ale ...jak to sie robi????Jaki przelicznik?Ojejejej...:(((

reklama
ROXANNKA ja wczoraj też widziałam te słoiczki i nie wzięłam ich z racji na wprowadzanie glutenu w tej chwili, a teraz żałuję, bo za kilka dni by się przydały, a nie był to sklep blisko mnie...
gluten na razie OK
HAPPYBETTI ja daję kaszę mannę, łyżeczkę na 100ml wody

Happy ja poszłam na żywioł - zaczęłam od bułki, ekspozycję robiłam dwa razy więc bawić się już w to nie chcę. Po prostu pomalutku troszkę bułki, troszkę biszkopta i zobaczymy. W tym czasie nie będę podawać nic innego, nowego co by wiedzieć czy to gluten jest przyczyną wysypki też coś innego.

Ja myślę,że u nas będzie ok,ale skoro doktorek kazał "na zimne dmuchać",to chyba się zastosuję,nie zaszkodze tym dziecku,a jakby coś było nie tak,to nie będę potem sobie w brode pluła,że zaniedbałam;)

nat, no ja z glutenem jeszcze czekam więc może z rybką spróbuje. A te słoiczki to też niezbyt blisko mnie wypatrzyłam i dlatego odrazu zakupiłam ;) Jak coś to będę rodziców prosić o zapasy :)
Super, że u was gluten ok!

ja niedawno gluten wprowadziłam, dawałam jej kawałek bułki, jednego biszkopcika bo ma 6g glutenu, zrobiłam jej ostatnio kaszkę mannę na mleku, tzw. grysik, i polałam sokiem , ale nie chciała tego jeść niestety.:-D
u nas żółtko ok, narazie nie wprowadzam całego jajka ( choć w sumie w biszkoptach , jak i pieczywie napewno są ).
a co do ryby, to mam słoiczek z łososiem z Hippa, ale weny brak , aby go podać . Chyba pierwsze kupię kawałek łososia i zrobię na parze, bez żadnych dodatków i zobaczę , czy wystąpi jakaś reakcja ( oby nie ).:tak:

aha Roxi nam lekarz powiedział, że gluten ważniejszy od ryby, że powinno się go pierwsze wprowadzić.

elusia, nam lekarz zalecił wprowadzać gluten po skończonym 10 m-cu a nawet bliżej roczku, więc jeszcze troszke czasu mamy, a że chce Patrysiowi diete troszke urozmaicić to ryba teraz będzie w sam raz :)

reklama
Teraz pytanie za 100 pkt. - czy którejś z mam dziecko jest uczulone na gluten????????? jak tak to w jaki sposób się objawia i po jakim czasie zostało to wykryte? zaobserwowane?

Do góry