Dziewczyny moze cos doradzicie bo Moj Tymek jest na Nanie i juz od dluzszego czasu robi zielone kupy(ni zawsze ale dosyc czesto a od 3 dni nawet troche sluzowate) i tak sie zastanawiam o co chodzi.wyczytalam ,ze to niby objaw alergii pokarmowej ale on nie ma zadnych innych oznak alergii ale wyczytalam tez ,ze to po Nanie normalne.czy ktoras z Was dawala Nan??
reklama
Kania78
...
Sheeney moja też była Nanem dokarmiana od 2 miesiąca i też mieliśmy takie problemy, rzadko ale zdarzały się takie kupy. Potem skończyłam ją karmić i dawałam Nan i zaczęły na buzi wyskakiwać plamy i pleckach szorstkie, kupy też zdarzały się takowe, nie zawsze ale były. Więc zmieniliśmy na HA ale nie pomogło i teraz jest cały czas na Bebilonie Pepti. Ona jest uczulona na białko mleka krowiego i nie tylko, poza tym ma azs.
Kania widzisz tu tylko Nan jest ogolnie dostepny...Mam tylko nadzieje,ze Tymek nie bedzie mial alergii, poki co na skorze nie ma nic .A od 3 dni daje mu jabluszko,pamietam jak Tomek sie krzywil jak peirwszy ra jadl jablko a Tymek az sie trzesie tak mu smakuje..
Piersia to tylko na poczatku pozniej moim ale z butelki ale ,ze pokarmu mialam malo od poczatku to dokarmialam Nanem,teraz wlasciwie tylko nan i te kupki sa juz od dlugiego czasu ale zauwazylam,e jak robil rzadzij to byly cale zielone ,jak robi czesciej to albo sa zotle albo zolto-zielone .Gdyby plakal duzo albo gdybym widziala,ze go brzuszek boli to bym sie martwila bardziej ale nic mu nie dolega wiecej
natolin
Fanka BB :)
Nice ja kiedyś próbowałam już i mieszałam z nan ha, a teraz kupiłam normalne bebiko, bo skoro zdarza mu się jeść lody, ser żółty itp to tragedia się nie stanie jak wypije trochę zwykłego mm ;-) Ale to tak z ciekawości bardziej to robię.
A co to za parówki? Mleko ryżowe to ja w Piotrze i Pawle chyba widziałam.
Sheeney jeśli to tylko kolor kupki to ja bym się nie przejmowała, bardziej bym się martwiła tym śluzem, więc obserwuj pod tym kątem.
A co to za parówki? Mleko ryżowe to ja w Piotrze i Pawle chyba widziałam.
Sheeney jeśli to tylko kolor kupki to ja bym się nie przejmowała, bardziej bym się martwiła tym śluzem, więc obserwuj pod tym kątem.
nice-girl
Fanka BB :)
SHEENEY - ciężko coś na ten temat powiedzieć. Może to oznaczać alergię, ale jeśli jest uczulony to zapewne mu coś wyjdzie na skórze lada dzień. Może to być też jeszcze sprawa niedojrzałego układu pokarmowego. Koniecznie zacznij mu dawać jakiś probiotyk i może częściej go przepajaj, skoro jeśli robi rzadziej kupy to są bardziej zielone. U nas probiotyki zawsze pomagały w przypadku zielonych kup. Przemek to praktycznie do roku czasu to cały czas zielone robił, mimo tego, że pił Bebilon Pepti. U Alicji znowu zielone kupy były właśnie oznaką alergii na mleko (ale wysypkę też miała), jak wyeliminowaliśmy alergen to i kupy zaraz się żółte zrobiły.
NATOLIN - no i jak to mleko? Nic na razie nie wyszło? Z tym HA to też jest tak, że jeśli to jest jakaś delikatna nietolerancja to będzie ok, ale jeśli dziecko jest uczulone to nic to nie da i będzie tak samo uczulać jak zwykłe, więc po co się cackać z tym HA. Ja Alicji tylko HA dawałam + moje mleko i miała wysypkę. Dopiero po Pepti było ok. Muszę sprawdzić gdzie jest jakiś Piotr i Paweł to może tańsze to mleko tam będzie niż w tych sklepach dietetycznych. A wieprzowe parówki bez dodatku soi są w Lidlu, z tej ich marki Pikok. One mają 83% mięsa. Wiem, że są z Sokołowa takie co mają 93%, ale one niestety soję zawierają.
No i jeszcze dopiszę, że u Alicji chyba się jednak ten gluten przyjął. Daję jej już jakoś z 1,5 miesiąca i wszystko jest ok. Teraz od kilku dni dostaje żółtko i na razie ok - oby tak zostało.
NATOLIN - no i jak to mleko? Nic na razie nie wyszło? Z tym HA to też jest tak, że jeśli to jest jakaś delikatna nietolerancja to będzie ok, ale jeśli dziecko jest uczulone to nic to nie da i będzie tak samo uczulać jak zwykłe, więc po co się cackać z tym HA. Ja Alicji tylko HA dawałam + moje mleko i miała wysypkę. Dopiero po Pepti było ok. Muszę sprawdzić gdzie jest jakiś Piotr i Paweł to może tańsze to mleko tam będzie niż w tych sklepach dietetycznych. A wieprzowe parówki bez dodatku soi są w Lidlu, z tej ich marki Pikok. One mają 83% mięsa. Wiem, że są z Sokołowa takie co mają 93%, ale one niestety soję zawierają.
No i jeszcze dopiszę, że u Alicji chyba się jednak ten gluten przyjął. Daję jej już jakoś z 1,5 miesiąca i wszystko jest ok. Teraz od kilku dni dostaje żółtko i na razie ok - oby tak zostało.
Ostatnia edycja:
reklama