reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergia czy trądzik niemowlęcy?

Moja córka miała podobną wysypkę i u nas był to trądzik. Zniknął po 2-4 tygodniach, dokładnie nie pamiętam. Nam wtedy jeszcze pediatra powiedział, że możemy smarować buzię kremem Mediderm - nie zaszkodzi, a może pomóc (ale myslę, że dużego znaczenia ten krem nie miał).
A, i moja córka miała koło miesiąca jak ja wysypało, czyli podobnie jak u Ciebie.

reklama
U mojej córki też wystąpił taki trądzik jak miała kilka tyg. Bardziej widoczny podczas płaczu np. Zniknął po paru tyg.

Dzisiaj wysypka przybrała postać takich pojedyńczych punkcików, i jakby było jej mniej.

Dziękuję za każdą odpowiedź!! :happy2:

Załączniki

• IMG_20171219_144248.jpg
    IMG_20171219_144248.jpg
    186,8 KB · Wyświetleń: 480
  • IMG_20171219_144303.jpg
    IMG_20171219_144303.jpg
    293,1 KB · Wyświetleń: 461
Witam,
Moja mała ma 7 tyg. od 4 tyg życia pojawiły się takie czerwone krostki - miał to być trądzik niemowlęcy . Było co raz gorzej, na polikach pojawiły się takie placki czerwone , szorstkie oraz wysypka na ciele ale nie dużo. Stwierdzono Egzme. Dostałam dla małej emoliemt do kąpieli oraz zerocream i skóra na policzkach jest teraz super. Na ciele pozostały jeszcze pojedyncze krostki. Lekarz powiedziała, że póki co trzeba obserwować i narazie nie ma co mówić o alergii na mleko. Ja się obawiam że to może być to. Ojciec dziecka też ma Egzme i alergie.

Do góry