reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

Witam kochane
U Aleksa napięcie nie ustępuje do metody BOBATH dołożyli Vojte
będę Was informowała o postępach
Aleks już głośno się śmieje aż się zanosi śmiechem przy zabawach:-D
zjada całe słoiczki zupek, a po powrocie z rehabilitacji potrafi wypić 160ml mleka
tylko na jego wzrost ma niedowagę:zawstydzona/y: długaj się z niego robi,

Pozdrawiam

reklama
Z mojego Franka też chuda glizda:-) Pani dr zaleciła podawać mu sinlac, może trochę sie podtuczy?;-)
Beti, napisz też jakie postępy rozwojowe poczynił Aleks. W końcu juz skończył pół roku:-)

Aleks tak jak wcześniej gaworzy, uśmiecha się świadomie niekiedy nawet głośno, wodzi wzrokiem za przedmiotami tak że lekarka powiedziała że kontakty z min jest SUPER:tak::tak::tak:
Zapomniałam dodać że zaczynają do interesować zabawki, chwyta zawieszona na łóżeczku sprężynkę:-)
Poza tym ciągle ssie rączki i bardzo się ślini, nie wiem czy to nie na ząbki:confused: mojemu najstarszemu synowi pierwszy ząbek wyszedł gdy miał niecałe 4 miesiące więc wcale by mnie to nie zdziwiło:sorry2:

Mój Franek też śliniak:-)
Jeszcze b głośno się nie śmieje, w ogóle b cicho płacze i cicho gada sobie. Ja tak myslę, że te intubacje odbiły mu się na strunach głosowych:-(
Dopiero próbuje sięgać do zawieszonych zabawek, ale b nieporadnie, chaotycznie.

No to tak jak Aleks
Wiesz ja też myślę że intubacja bardzo odbiła się ma Aleksie
Franuś był intubowany przez buzię i mówisz że ma kłopoty z głosem
a Aleks był intubowany przez nos i ciągle mu gra w zatokach nawet jak nie ma katarku

Witam
Mój Franek też śliniak:-)
Jeszcze b głośno się nie śmieje, w ogóle b cicho płacze i cicho gada sobie. Ja tak myslę, że te intubacje odbiły mu się na strunach głosowych:-(
Dopiero próbuje sięgać do zawieszonych zabawek, ale b nieporadnie, chaotycznie.
oj jeszcze będzie się głośno smiał

ja z Aleksem nie mam problemu jeśli chodzi o głosik jak jest głodny to krzyczy w niebo głosy że cały blok go słyszy:-D waży już 2900 :) i jak narazie odpukac jest ok
on po urodzeniu dostał komórki macierzyste ciekawe jaki wpływ na niego to miało hymmm

No to rosną dwa Aleksy na schwał:)

Angela, ja tez szczecinianka (z urodzenia:-) - teraz w góry mnie wywiało:-))

Co do charczenia - Franek jak mały traktorek:( Koszmarne ilości sluzu.. Mam prikaz udania się z nim do pulmonologa. Gdyby nie el niania nie usłyszałabym na dole w domu, że maluch płacze w sypialni.. A dom mamy malutki, więc to nie kwestia odległości.

Urodził się 28.07 botalla zamykanego miał 13.08 to gdzieś koło 20.08 przeszedł na Cepap
tak że niecały miesiąc, już dokładnie nie pamietam musiałabym spojrzeć w wypisy za szpitala

reklama
witaj! czytając Wasza historię przypomniala mi sie nasza, dla Pawełka tez nie dawali szansy na przeżycie a jednak przeżył i od tygodnia już jestesmy w domku :) nasze chłopaki są bardzo silne i dużo przetrwają...
cieszę się razem z Wami i trzymam kciuki!
pozdrawiam!

Do góry